آرد سفید و این همه ضرر؟!

به گزارش شهر سرگرمی، مصرف کردن زیاد آرد سفید و پخت نان با استفاده از این ماده خوراکی عوارض و مضراتی را برای سلامت افراد به همراه دارد.

آرد سفید و این همه ضرر؟!

آرد سفید یک ماده تصفیه شده است که در غذا های فرآوری شده مورد استفاده قرار می گیرد و یک ماده مقرون به صرفه و سبک محسوب می گردد.

متاسفانه آرد سفید تصفیه شده ارزش غذایی خود را از دست می دهد و هیچ ویتامین، مواد معدنی و چربی مفیدی ندارد.

سه بخش از غلات کامل وجود دارد. سبوس یا پوست گندم خارجی ترین بخش غلات و حاوی فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین های b است؛ درونی ترین بخش آن ریشه گندم محسوب می شوند و این بخش هم سرشار از ویتامین های b بوده و مواد معدنی، پروتئین و چربی سالم دارد. اندوسپرم هم در میانه قرار گرفته که حاوی کربوهیدرات است.

زمانی که آرد سفید تصفیه شده را درست می نمایند، معمولاً سبوس و لایه داخلی را برمی دارند و فقط اندوسپرم باقی می ماند که سرشار از کربوهیدرات است. در نتیجه مواد مغذی اصلی آن از بین می رود و حتی ممکن است به بدن آسیب برساند.

آرد سفید مواد مغذی مورد احتیاج برای سیر شدن بدن را ندارد و از نشاسته تشکیل شده که یک کربوهیدرات ساده است و به راحتی در معده هضم شده و در مدت زمان کمی احساس گرسنگی می کنید؛ مصرف مواد غذایی تهیه شده با آرد سفید گرسنگی شما را رفع نمی نماید و شما مایلید غذایی بیشتری بخورید. همین باعث افزایش چربی در شکم می گردد، بعلاوه سطح کلسترول را بالا خواهد برد.

شاخص گلایسمیک، سطح قند خون را در غذا آنالیز می نماید. آنالیز ها نشان می دهد که مصرف آرد سفید سطح انسولین (هورمون آزاد شده به وسیله لوزالمعده) را بالا می برد. زمانی که انسولین آزاد می گردد، حرکات تبدیل قند به سلول ها برای فراوری انرژی نیز تند تر صورت می گیرد و همین می تواند عاملی برای ابتلا به قند خون و دیابت نوع دوم باشد.

مطالعات نشان می دهد که مصرف اندازه زیادی غلات تصفیه شده، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. مصرف زیاد آرد سفید تصفیه شده، جزو همین دسته بندی قرار می گیرد.

التهاب در بدن عامل بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت و بیماری قلبی است. مطالعات نشان می دهد که آرد سفید تصفیه شده سطح التهاب دهندگان داخل خون را بالا می برد.

درد مفاصل و حتی ناراحتی های گوارشی که با استرس اکسیداتیو دست در دست هم دارند، در نتیجه استفاده از آرد سفید بدتر شده و بعد از مدتی به بیماری های مزمن و دوره ای تبدیل می شوند. رژیم غذایی با شاخص گلایسمیک پایین می تواند این التهابات را بهبود ببخشد. آرد کامل یا آرد غلات که سبوس و جوانه گندم دارد، در بسیاری موارد سبب درمان هم می گردد، زیرا با مصرف آرد کامل آنتی اکسیدان، مواد معدنی و ویتامین هم دریافت می کنید.

غلات کامل سرشار از فیبر هستند که به حذف سموم ناخواسته در حرکات روده می پردازند. زمانی که آرد سفید تصفیه شده مصرف می کنیم، مضرات گوارشی آن به بدنمان خواهد رسید. مطالعات نشان می دهد که غلات کامل روی میکروب های موجود داخل روده تاثیر می گذارند و اسید های چرب ضروری را فراوری نمی نمایند که بتوانند به بدن یاری نمایند.

سلول های سرطانی با افزایش مصرف شکر، تعداد بیشتری پیدا می نمایند. در نتیجه احتمال سرطان بالا می رود. البته رژیم های ضد سرطان هم هستند که در آن ها هیچ آرد تسویه شده سفید رنگی وجود ندارد.

آنتی اکسیدان ماده اصلی ضد سرطان است. جوانه گندم و سبوس حاوی آنتی اکسیدان و فیبر، اسید فولیک، اسید کافئیک، اسید فیتیک، ویتامین E و سلنیوم است، اما آرد سفید هیچ کدام از این مواد ضروری را ندارد یا به مقدار بسیار کمی دارد.

منبع: ایسکانیوز

منبع: فرادید
انتشار: 31 مرداد 1401 بروزرسانی: 31 مرداد 1401 گردآورنده: fun30t1.ir شناسه مطلب: 2072

به "آرد سفید و این همه ضرر؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آرد سفید و این همه ضرر؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید