5 غذایی که درد زانو را کاهش می دهد
به گزارش شهر سرگرمی، تهران (پانا) - کاهش مایعات مفصلی می تواند باعث زانو درد گردد. به این ترتیب احساس گیرکردن در زانو، آب شدن غضروف، کلسیفیکاسیون و محدودیت حرکت در فرد دیده می گردد.
در اینجا به 5 نوع از برترین غذا های افزایش دهنده مایعات مفصلی بدن اشاره می کنیم.
مایع مفصلی چیست؟
مایعات موجود در مفصل زانو به عنوان روان نماینده های طبیعی عمل و تحرک ما را فراهم می نمایند. نام این مایع، سینوویال است. در صورت کاهش مایعات، مسائل سلامتی مانند درد شدید، کلسیفیکاسیون، آرتروز، صدا در زانو، آب شدن غضروف زانو، منیسک، تورم و درد یکی پس از دیگری ایجاد می شوند.
چرا مایع مفصلی کاهش می یابد؟
یکی از شرایطی که باعث کاهش ترشح مایع سینوویال می گردد، بار وارده به مفصل است. در شرایطی مانند کار کردن پشت میز یا محبوس شدن در تخت، زانو کمتر تحت فشار قرار می گیرد. اگر مفصل زانو به اندازه کافی کار نکند، پس از مدتی کاهش فراوری مایع مفصل زانو رخ می دهد. در نتیجه استفاده ناکافی از مفصل زانو، درد و محدودیت حرکتی در زانو ایجاد می گردد. با این حال زانو ها گاهی می توانند در اثر حرکت زیاد هم مایعات خود را از دست بدهند.
زمانی که مفصل زانو برای مدت طولانی و بیش از حد استفاده می گردد، به مایع مفصلی بیشتری احتیاج دارد. بدن انسان تا حدی می تواند این وضع را تحمل کند. اگر استفاده بیش از حد از مفصل زانو ادامه یابد، مایع مفصلی پس از مدتی کافی نخواهد بود. استفاده زیاد از مفصل زانو نیز باعث از دست رفتن مایعات در زانو می گردد.
چگونه می توان از کاهش مایعات در زانو جلوگیری کرد؟
برای کاهش از دست دادن مایعات، بعضی از مواد غذایی می توانند به ما یاری نمایند. در ادامه مقاله ما لیست این مواد غذایی مهم را لیست نموده ایم. مواد غذایی که می توانند سبب افزایش مایعات مفصلی شوند.
غذا های حاوی ژلاتین
ژلاتین حیوانی که با غذا مصرف می گردد با افزایش سنتز بافت های کلاژن در بدن ما غضروف و بافت های هم بند را تقویت می نماید. از این نظر، افزودن اندازه زیادی ژله، ژلاتین و ویتامین C به غذاهایمان می تواند نقش مفیدی در حفظ و ترمیم غضروف و ترمیم بافت داشته باشد.
منابع کلسیم
کلسیم برای استخوان های قوی لازم است. کلسیم، ضروری ترین ماده معدنی برای سلامت استخوان است. گروه سنی 20-10 سال باید به اندازه 1300-1200 میلی گرم در روز، گروه سنی 20 تا 50 سال با 1000 میلی گرم در روز و بالای 50 سال به اندازه 1200 میلی گرم کلسیم مصرف نمایند.
محصولات لبنی، انواع پنیر، سویا، سبزیجات برگ سبز و دانه ها را می توان به عنوان منابع کلسیم ترجیح داد.
آب استخوان
آبگوشت استخوان با محتوای اسید های آمینه ضروری مانند گلیسین، پرولین و آرژنین منبع عالی کلاژن است. افزودن آب استخوان به رژیم غذایی خود هر از گاهی برای جایگزینی کاهش کلاژن در بدن ایده آل است. با این حال، اگر کلسترول و بیماری های قلبی - عروقی دارید، باید مراقب باشید.
سفیده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ یکی از برترین منابع کلاژن محسوب می گردد؛ زیرا حاوی اسید های آمینه دیگری از جمله گلیسین و پرولین است که کلاژن را تشکیل می دهند. برای سلامت استخوان ها و مفاصل، باید مراقب باشید که سفیده تخم مرغ را در صبحانه از دست ندهید.
میوه های قرمز
میوه های قرمز رنگ مانند توت فرنگی، تمشک، توت سیاه، توت سیاه و زغال اخته ذخیره ای از ویتامین C هستند و از فراوری کلاژن حمایت می نمایند. به لطف اسید الاژیک که نوعی آنتی اکسیدان است، توت فرنگی در برابر تخریب کلاژن نیز اثر محافظتی دارد.
منبع: خبرنگاران
منبع: خبرگزاری پانا