هفت ماده غذایی مفید برای سلامت قلب
به گزارش شهر سرگرمی، بیماری قلبی مسئول نزدیک یک سوم مرگ های سراسر دنیاست. رژیم غذایی مناسب نقش مهمی روی سلامت قلب دارد و می تواند از خطر بیماری های قلبی تا حد بسیاری بکاهد.
به گزارش خبرآنلاین، بعضی از مواد غذایی می توانند تاثیر خوبی روی فشار خون، تری گلیسیرید، میزان کلسترول و التهاب بدن داشته باشند و وقتی تمام این موارد تحت کنترل باشند، قلب هم در شرایط خوبی باقی می ماند. در ادامه به هفت ماده خوراکی اشاره شده است که می توانند چنین اثری داشته باشند:
1. سبزیجات برگ دار سبز
سبزیجاتی، چون اسفناج، کلم پیچ و کلم سبز سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها و به ویژه ویتامین K هستند. ویتامین K از رگ ها محافظت نموده و در انعقاد صحیح خون نقش مهمی دارد.این سبزیجات، حاوی میزان زیادی نیترات رژیمی هستند که می تواند از فشار خون و سفتی رگ ها کاسته و عملکرد سلول های پوششی رگ های خونی را بهبود بخشند.
2. دانه های کامل
دانه های کامل مانند برنج قهوه ای، جوی دوسر، جوی چاودار، گندم سیاه و کینوآ سرشار از مواد مغذی هستند. این دانه ها در مقایسه با دانه های تصفیه شده سرشار از الیاف اند که می توانند از کلسترول بد خون کاسته و بدین ترتیب از خطر ابتلا به بیماری های قلبی می کاهند.
3. انواع توت ها
توت فرنگی، توت سیاه، تمشک و زغال اخته حاوی مواد مغذی مهمی هستند که نقش مهمی در سلامت قلب دارند. این مواد خوراکی مملو از آنتی اکسیدان هایی، چون آنتوسیانین اند که جلوی استرس اکسیداتیو و التهاب منجر به بیماری های قلبی را می گیرد.آنالیز ها نشان داده که مصرف بسیار انواع توت ها از چند عاملی که باعث بیماری قلبی می گردد می کاهد.
4. ماهی چرب و روغن ماهی
ماهی های چرب مانند قزل آلا، خال مخالی، ساردین و تن سرشار از اسید های چرب امگا3 هستند که برای سلامت قلب بسیار مفیدند.روغن ماهی هم گزینه خوبی برای دریافت اسید های چرب امگا3 مورد احتیاج بدن است. مکمل روغن ماهی، تری گلیسیرید خون را کم نموده و عملکرد رگ های خونی را بهبود می بخشد و در نتیجه از فشار خون بالا می کاهد که در نتیجه منجر به بهبود شرایط قلب می گردد.
5. گردو
گردو منبع خوبی از فیبر و ریزمغذی هایی مانند منیزیم، مس و منگنز است. آنالیز ها نشان داده که گردو از چربی های بد خون تا 16درصد و بعلاوه حدود 2 تا 3 میلی متر از فشار خون دیاستولیک می کاهد و بدین ترتیب موجب کاهش تنش اکسیداتیو و التهاب می گردد. مصرف مرتب گردو از خطر ابتلا به بیماری های قلبی کم می نماید.
6. لوبیا ها
لوبیا ها حاوی نشاسته مقاوم اند که در برابر هضم مقاومت می نمایند و از طریق باکتری های مفید روده تخمیر می شوند. در آنالیز ها معین شده که نشاسته مقاوم با کاهش میزان تری گلیسیرید خون و کلسترول می تواند از قلب محافظت کند.
7. شکلات تلخ
شکلات تلخ حاوی حداقل 70درصد کاکائو سرشار از آنتی اکسیدان هایی، چون فلاونووئید است که می توانند سلامت قلب را حفظ نمایند.آنالیز ها نشان داده است که مصرف شکلات تلخ می تواند از خطر ابتلا به بیماری های قلبی بکاهد.
از دیگر مواد خوراکی که از قلب محافظت می نمایند می توان به گوجه فرنگی، بادام، انواع دانه ها مانند دانه های چیا، کتان، سیر، روغن زیتون و چای سبز اشاره نمود.با مصرف متعادل و به میزان مواد غذایی فوق و البته ورزش های مناسب می توانید قلبی همواره سالم داشته باشید.
منبع: فرارو