فواید شیر برنج و خواص این دسر مقوی و خوشمزه برای بچه ها
به گزارش شهر سرگرمی، شیر برنج یا آش شیر که در شاهنامه فردوسی با نام شیربا هم از آن یاد شده است، یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی است که در عین سادگی غذایی کاملا مغذی و با ارزش غذایی بالا محسوب می شود. این غذا به دلیل داشتن شیر و برنج معمولا در ترکیب غذایی بچه ها زیر دو سال و به عنوان یک میان وعده در رژیم غذایی بزرگسالان قرار می گیرد. با ما همراه باشید تا از خواص آن و فواید شیر برنج برای بچه ها بیشتر مطلع شوید.
فواید شیر برنج
شیر موجود در شیر برنج خواص بی نظیری برای بدن دارد و حاوی مقادیر بسیار زیادی پروتئین با کیفیت است که برای رشد و ترمیم بافت ها بسیار مناسب است. ویتامین B2 موجود در شیر باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود. علاوه بر آن کلسیم و فسفر دو ماده معدنی موجود در شیر است که در رشد و سلامت دندان ها و استخوان ها و رشد سلول های مغزی نقش بسزایی دارد. علاوه بر شیر، برنج حاوی کربوهیدرات هایی است که باعث افزایش و تولید انرژی در بدن می شود.
مقدار پروتئین موجود در برنج اگر چه جزء پروتئین های کامل محسوب نمی شود اما در کنار شیر می تواند نیاز بدن را تامین کند. برنج هم چنین باعث کنترل فشار خون، جلوگیری از سرطان، رفع بسکمک از بیماری های پوستی و تقویت سلامت قلب و عروق می شود.
فواید شیر برنج برای بچه ها
همان طور که می دانید رعایت تنوع در رژیم غذایی بچه ها اهمیت بسیار زیادی دارد. در واقع رعایت تنوع نه تنها باعث می شود کودک شما از مصرف غذاهای تکراری خسته نشود، بلکه مصرف گروه های مختلف غذایی و حتی مواد غذایی مختلف در یک گروه به دلیل داشتن ارزش های غذایی متفاوت، در رشد بچه ها بسیار موثر است و توصیه می شود.
برای ایجاد تنوع در برنامه غذایی کودک باید با مخلوط کردن مواد غذایی مختلف، غذاهایی نو با ظاهر و طعم مطلوب ایجاد کرد. به کار بردن کمی خلاقیت در وعده صبحانه و میان وعده ها می تواند به بهبود شرایط تغذیه ای بچه ها کمک کند. پودینگ برنج یا شیر برنج یکی از آن غذاهای مقوی است که در رشد کودک بسیار موثر عمل می کند و به عنوان میان وعده و هم به عنوان یک صبحانه کامل و سالم می توانید برای بچه ها تان در نظر بگیرید.
اما نباید فراموش کنید که زیاده روی در مصرف شیر برنج می توان باعث افزایش وزن یا چاقی در بچه ها شود؛ بنابراین به بهانه علاقه کودک به این غذا، اجازه ندهید بیش از حد از آن بخورد. شما می توانید از سایر غذاهای غنی شده و آماده کودک هم در وعده های غذایی فرزندتان کمک بگیرید.
می توانید برای مغذی تر شدن این پودینگ به جای شکر از عسل یا پوره خرما استفاده کنید. افزودن مغزهایی مثل بادام، پسته، گردو و فندق که منابع آهن هستند و چاشنی هایی مثل دارچین، وانیل و هل نه تنها به هر چه مغذی تر شدن این غذا و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند بلکه باعث هضم بهتر و گرفتن حالت سردی پودینگ به خاطر برنج می شوند.
علاوه بر آن چون بعضی از بچه ها بوی شیر را دوست ندارند، افزوردن مقداری وانیل یا پودر کاکائو بوی شیر را از بین می برد و طعم آن را دلنشین تر می کند. شما همچنین می توانید برای تهیه این دسر از میوه های مختلفی مانند توت فرنگی استفاده و تهیه کنید. به یاد داشته باشید که هنگام درست کردن شیر برنج حتماً در ظرف را ببندید. چون که ویتامین B2 موجود در شیر بسیار به نور حساس بوده و ممکن است در معرض هوا اکسیده شود و ارزش غذایی آن پایین بیاید. برای سر نرفتن غذاهای حاوی شیر هم می توان از یک قاشق چوبی استفاده کرد. اگر وقت و یا حوصله تهیه شیربرنج در خانه نیست، شیربرنج دارچینی یا شیربرنج عسلی کاله را امتحان کنید!
بنابراین اگر کودک تان لاغر است یا اگر دچار کم خونی یا حتی سرماخورده است، با توجه به فواید شیر برنج که در بالا به آن ها اشاره شده است این دسر بسیار مناسب می باشد و پیشنهاد می کنیم آن را در رژیم غذایی او قرار دهید. شما می توانید پس از شش ماهگی کودکتان در کنار غذاهای کمکی شیر برنج را نیز در میان وعده های او سرو کنید.
منبع: کتاب کاله