طرز تهیه شیر نارگیل خانگی؛ همراه با عکس مرحله به مرحله و تمام نکات تهیه
به گزارش شهر سرگرمی، اگر تاجران پرتغالی نارگیل های به دست آمده در کشورهای آسیایی را به آفریقا و آمریکا نمی بردند، احتمالا این میوه امروز در فرهنگ و غذاهای کشورهای مختلف دیده نمی شد. از هزاران سال پیش شیر نارگیل و آب نارگیل در غذاها و مراسم سنتی وجود داشته است. امروزه این شیر وگان خوشمزه و مقوی بیشتر در رژیم غذایی وگان ها و افرادی که نسبت به شیر حساسیت دارند، دیده می گردد. با وجود آن که این روزها دسترسی به انواع شیر گیاهی راحت تر شده است، اما همواره تهیه خانگی آن دم دستی تر و البته دلچسب تر است. اگر می خواهید طرز تهیه شیر نارگیل خانگی را یاد بگیرید، در ادامه همراه ما باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه شیر نارگیل خانگی
- نارگیل خرد شده دو پیمانه
- آب سه تا چهار پیمانه
- نمک به اندازه خیلی کم
- خرما (اختیاری) یک عدد
- توت خشک (اختیاری) دو قاشق غذاخوری
- شربت افرا (اختیاری) یک قاشق چای خوری
- عصاره وانیل (اختیاری) یک دوم قاشق چای خوری
- پودر کاکائو دو قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه شیر نارگیل خانگی
مرحله اول
طرز تهیه شیر وگان بسیار راحت است. بنابراین زود دست به کار شوید تا یک نوشیدنی مقوی و سالم برای کل روز تهیه کنید. برای آغاز، اگر میوه نارگیل را در اختیار دارید، ابتدا آن ها را با چکش خرد کنید. اگر هم تکه های نارگیل را به صورت آماده خریداری نموده اید، باید آن ها را به تکه های ریزتر خرد کنید.
مرحله دوم
در این مرحله، تکه های نارگیل ریزشده را همراه با سه لیوان آب درون مخلوط کن بریزید. اگر می خواهید شیر نارگیل شما غلظت بیشتری داشته باشد اندازه آب را کم کنید. برای شیرینی شیر نارگیل می توانید از موارد اختیاری در فهرست مواد اولیه بهره ببرید. خرما علاوه بر شیرین کنندگی، کمی غلظت شیر را هم بیشتر می نماید. از طرفی وانیل هم طعم دل نشینی به نوشیدنی شما می دهد. هر کدام از موارد اختیاری در این طرز تهیه شیر نارگیل را انتخاب کنید و همراه با اندازه بسیار کمی نمک درون مخلوط کن بریزید. دستگاه را روشن کنید.
مرحله سوم
به مدت دو دقیقه مواد درون مخلوط کن هم زده گردد. اجازه دهید تمام مواد یک دست مخلوط شوند. سپس، دستگاه را خاموش کنید. پس از خاموش کردن کمی از مواد را بچشید. اندازه طعم نارگیل و شیرینی آن را می توانید در این مرحله با اضافه کردن تکه های نارگیل و خرما بیشتر کنید.
مرحله چهارم
مواد ترکیب شده را درون یک کیسه پارچه ای تمیز بریزید. می توانید از پارچه پنیر یا یک حوله نازک هم بهره ببرید. کیسه را روی یک کاسه میانه بگیرید و با دو دست مواد را فشار دهید. این کار را تا زمانی که تمام آب مواد خارج گردد ادامه دهید. در این طرز تهیه می توانید از الک دانه ریز هم بهره ببرید. تنها تفاوت پارچه و الک در اندازه عبور تفاله های نارگیل است. پس از آن که شیر را از صافی عبور دادید، شیر نارگیل شما آماده نوشیدن می گردد. نوش جان کنید.
فوت و فن های طرز تهیه شیر نارگیل خانگی
- تفاله های نارگیل را دور نریزید. برای پخت غذا یا خوراکی های وگان مانند: اوتمیل، کیک وگان یا انواع اسموتی از آن بهره ببرید.
- اگر کیسه پارچه ای یا حوله نازک نداشته باشید، می توانید از یک تی شرت نخی تمیز برای صاف کردن شیر بهره ببرید.
- اگر هوادار شیرهای گیاهی هستید، می توانید طرز تهیه شیر بادام خانگی یا طرز تهیه شیر فندق خانگی را هم امتحان کنید.
- این شیر را می توانید در ظرف در بسته به مدت سه تا پنج روز در یخچال و تا یک هفته در فریزیر نگه داری کنید. حواستان باشد قبل از نوشیدن، ظرف شیر را تکان دهید، چرا که ممکن است در این مدت مواد شیر کمی ته نشین شوند.
- از شیر نارگیل می توانید برای هر دسری که با شیر درست می گردد، بهره ببرید.
- اگر حوصله یا وقت کافی برای تهیه شیر نارگیل خانگی ندارید، از شیر نارگیل آماده بهره ببرید.
- شیر گیاهی نارگیل برای افرادی که حساسیت به گلوتن یا بیماری عدم تحمل لاکتوز دارند، بسیار مناسب است.
- مصرف روزانه شیر نارگیل به سرعت اندازه کلسترول بدن را تنظیم می نماید.