خبرنگاران نقش موثر کاردرمانی در کاهش عوارض اختلال فلج مغزی بچه ها
به گزارش شهر سرگرمی، تهران - خبرنگاران - عضو هیات علمی گروه آموزشی کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: تکنیک های کاردرمانی برای بچه ها دچار فلج مغزی CP به تسهیل مراحل رشد حرکتی کودک (مانند نشستن، سینه خیز تا راه رفتن و کسب توانایی استفاده از پله) به عنوان شاخص های اصلی استقلال در عملکرد کودک کمک می کند.
به گزارش روز سه شنبه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر ابراهیم پیشیاره ضمن تبریک فرارسیدن روز دنیای کاردرمانی (27 اکتبر)، نقش موثر تکنیک های کاردرمانی در کاهش عوارض اختلال فلج مغزی بچه ها (CP) را تشریح کرد.
وی گفت: در ایران بیشترین تعداد مراجعان به بیمارستان ها، کلینیک ها و مراکز تخصصی خصوصی کاردرمانی و عمده فعالیت کاردرمانگران بر اختلالاتی همچون فلج مغزی بچه ها (CP)، سکته مغزی (CVA)، اختلال اوتیسم (AUTISM)، اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)، اختلالات شناختی و حرکتی در پارکینسون و آلزایمر است.
وی افزود: در عرصه بالینی کاردرمانی، حیطه های مختلفی وجود دارند که با استفاده از دانش نوروآناتومی، کینزیولوژی، نوروفیزیولوژی و تلفیق آن با روانشناسی و روانشناسی مبتنی بر دانش نوروساینس به ارائه خدمات و مداخلات می پردازند.
این متخصص کاردرمانی شرح داد: اختلالات حرکتی شدید در بچه ها با فلج مغزی (Cerebral Palsy) به علت بروز ضایعه غیرپیشرونده در مغز بچه ها تا سن سه سالگی، به عنوان اختلالی که در شاخه های مختلف نظیر اسپاستیک، آتتوئید، آتاکسی و هایپوتون بروز می کند و با توجه به ماهیت چند بعدی آن، زمینه ساز رویکردهای گوناگون شده و مفاهیم نوینی مانند مداخلات بهنگام و یا زودرس، و یادگیری حرکتی را به اجرا می گذارد.
پیشیاره با تاکید بر فعالیت هدفمند کاردرمانگران در جهت ارتقای شرایط سلامتی و کیفیت زندگی افراد جامعه، یادآور شد: یکی از مهم ترین نکات در کمک به بچه ها مبتلا به فلج مغزی، ارائه آموزش های دقیق و معطوف کردن توجه خانواده ها به اهمیت اصل شرایط دهی بدن کودک در روز و انجام تمرینات در منزل است، ضمن آن که آموزش اصول مربوط به چگونگی حمایت از کودک و میزان آن در انجام امور روزمره زندگی، از وظایف اصلی کاردرمانگران است.
وی شرح داد: لزوم تسلط و توانمندی کاردرمانگران (ارگوتراپیست ها) در دو زمینه مداخلات شناختی - ادراکی با هدف افزایش توانمندی یادگیری، حافظه و ارتقای اعتماد به نفس همراه با مداخلات حرکتی در جهت افزایش توانمندی عضلات و اندام ها و همچنین بالا بردن میزان استفاده از اندام ها توسط کودک در انجام کارهای روزمره و تلاش در راستای کسب استقلال عملکردی، نیاز به برگزاری کارگاه های تخصصی آموزشی برای دانش آموختگان این رشته را دو چندان کرده است.
وی افزود: در 20 سال گذشته، روش های درمانی و شیوه های مداخلات در این دسته از توانجویان، تغییرات بنیادی مبتنی بر دانش روز در زمینه علوم اعصاب و درمان همه جانبه فراگیر در امر تلفیق تکنیک های حرکتی با آموزه های یادگیری و اجزای شناختی، داشته است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد تکنیک های کاردرمانی برای بچه ها دچار فلج مغزی CP، به تسهیل مراحل رشد حرکتی کودک (مانند نشستن، سینه خیز تا راه رفتن و کسب توانایی استفاده از پله)، به عنوان شاخص های اصلی استقلال در عملکرد کودک، کمک می کند.
پیشیاره ادامه داد: ضمن آن که طی سال های اخیر با بهره مندی از رویکردهای نوین، توانایی های حرکتی، شناختی و یادگیری در کودک همسان سازی شده تا کودک با اختلال حرکتی شدید (CP) نیز بتواند از امکانات محیطی و اجتماعی بهره بگیرد و زمینه حضور او در اجتماع فراهم شود.
وی بیان کرد امروزه در جوامع پیشرفته و پیشرو دنیا، از این رویکردهای نوین در عرصه توانبخشی محیطی و توانبخشی اجتماعی توانخواهان استفاده می شود تا شرایط برابر و عادلانه ای برای همه افراد جامعه ایجاد شود.
منبع: ایرنا