2 طرز تهیه مافین لبو در فر و بدون فر ، 20 نکته مافین لبو پف و نرم

به گزارش شهر سرگرمی، مافین لبو یه میان وعده خاص و خوش رنگه که رنگ و طعم طبیعی لبو بهش ظاهری مجذوب کننده و شیرینی ملایمی می ده. این به خاطر داشتن سبزی طبیعی، آنتی اکسیدان بالا و کالری کمتر نسبت به شیرینی های معمول، گزینه سالم تری برای یا محسوب می شه. ترکیب پوره لبو با آرد، تخم مرغ، روغن و کمی دارچین یا وانیل، بافتی نرم و مرطوب ایجاد می کنه که موقع سرو این کاپ کیک لبو با چای یا دمنوش گیاهی، طعمش بیشتر به دل می نشینه. در این مقاله از در ، قراره طرز تهیه مافین لبو رو به عنوان یک مافین پذیرایی آموزش بدیم.

2 طرز تهیه مافین لبو در فر و بدون فر ، 20 نکته مافین لبو پف و نرم

طرز تهیه مافین لبو در یک نگاه

برای تهیه مافین لبو، اول لبوها رو بشورین، پوست بگیرین و روی حرارت ملایم بپزین تا نرم بشن، بعد پوره غلیظ و یکدستی ازشون درست کنین. آرد و بکینگ پودر رو الک کنین و با ادویه و نمک مخلوط کنین. در ظرفی جدا تخم مرغ، شکر، روغن، شیر و وانیل رو با هم بزنین تا مایه صاف و روشن بشه، بعد پوره لبو رو اضافه کنین.

مواد خشک رو کم کم به مایه تر اضافه کنید و با لیسک آروم هم بزنین تا فقط مخلوط شن. قالب های مافین رو آماده کنین، هرکدوم رو دو سوم پر کنین و توی فری که از قبل روی 180 درجه گرم شده، حدود 25 تا 30 دقیقه بپزین. مافین ها رو بعد از چند دقیقه از قالب دربیارین، روی توری خنک کنین و بعد به همراه چای یا دمنوش سرو کنین.

برای خوندن مقدار مواد اولیه، جزئیات و طرز تهیه مافین لبو ادامه مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه مافین لبو

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
لبو پخته و پوره شده1 عدد میانه
آرد سفید1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
شکرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ2 عدد
روغن مایع1/3 لیوان فرانسوی دسته دار
شیرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
وانیلنصف قاشق چای خوری
پودر دارچین، هل و زنجبیل (اختیاری)1/4 قاشق چای خوری
مغز گردو و شکلات چیپسیبه مقدار دلخواه
نمکنوک قاشق چای خوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 40 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت مافین لبو: حدود 30 تا 35 دقیقه

مقدار کالری در هر 100 گرم مافین لبو: حدود 170 تا 190 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه مافین لبو در خانه

طرز تهیه مافین لبو با رنگ طبیعی و جذابش ساده و لذت بخشه. توی این دستور مرحله به مرحله یاد می گیرین چطور لبو رو آماده کنین و مایه مافین رو ترکیب کنین تا نتیجه نرم، سبک و خوش عطر بشه.

مرحله اول: لبو رو بشورین و پوست بگیرین

در اولین مرحله از طرز تهیه مافین لبو، لبو رو زیر جریان آب سرد بشورین تا همه خاک و ذرات ریزش پاک بشن. بهتره از برس نرم یا اسفنج مخصوص شستن سبزیجات استفاده کنین تا سطحش کاملاً تمیز بشه. بعد با یک چاقوی تیز پوست نازک لبو رو بگیرین و قسمت های خشک یا ترک خورده رو جدا کنین. هرچه لبو تازه تر و سفت تر باشه، پوره نهایی رنگ و طعم بهتری داره.

مرحله دوم: لبو رو بپزین

لبوی پوست کنده رو داخل قابلمه بریزین و تا نیمه با آب پر کنین. در قابلمه رو بذارین و روی حرارت ملایم قرار بدین تا به آرامی بپزه. معمولاً 45 تا 50 دقیقه زمان کافیه.

در طول پخت چند بار چک کنین تا آب خشک نشه و لبو ته نگیره. وقتی چنگال راحت داخلش فرو رفت یعنی پخته. اجازه بدین چند دقیقه در آب خودش بمونه تا رنگش تثبیت بشه، بعد خارج کنین و کنار بذارین تا ولرم بشه. رو بلد هستید؟

مرحله سوم: لبو رو پوره کنین

لبوی پخته و خنک شده رو خرد کنین و در مخلوط کن یا غذاساز بریزین تا کاملاً نرم و یک دست بشه. اگه دیدین پوره زیادی آبکیه، چند دقیقه روی حرارت ملایم بذارین تا غلیظ تر بشه. پوره باید غلظتی شبیه ماست سفت داشته باشه تا موقع ترکیب با مواد مافین، رطوبت رو به مقدار بده و بافت مافین ها خمیری نشه.

مرحله چهارم: آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط و الک کنین

آرد و بیکینگ پودر رو داخل الک بریزین و حداقل دو بار الک کنین تا بافتشون سبک تر بشه. با این کار پف و لطافت مافین ها بیشتر می شه. الک کردن به پخش یکنواخت بیکینگ پودر یاری می کنه و از تشکیل توده های خشک در مایه جلوگیری می کنه.

شما می تونید آرد و بکینگ پودر رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: بقیه مواد خشک رو اضافه کنین و مخلوط کنین

به آرد و بیکینگ پودر الک شده، یک پَر نمک و در صورت تمایل کمی دارچین اضافه کنین. مواد رو با چنگال هم بزنین تا مخلوط خشک یکنواختی به دست بیاد. اگه به طعم های معطر علاقه دارین، ذره ای پودر هل یا زنجبیل هم می تونه طعم خاصی به مافین بده.

شما می تونید نمک، دارچین، پودر هل و پودر زنجبیل رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: تخم مرغ ها رو هم بزنین

در این مرحله از درست کردن مافین لبو، در ظرفی جدا دو عدد تخم مرغ رو بشکنین و با همزن دستی حدود یک دقیقه بزنین تا کف دار و کمی حجیم بشن. این کار به تهویه مایه مافین یاری می کنه و مافین ها سبک تر و اسفنجی تر می شن. تخم مرغ ها باید در دمای محیط باشن تا راحت تر با مواد ترکیب شن.

شما می تونید تخم مرغ رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هفتم: بقیه مواد تر رو اضافه کنین و مخلوط کنین

به تخم مرغ های همزده شکر رو اضافه کنین و تا زمانی که دانه های شکر تقریباً حل بشن، هم بزنین. بعد روغن، شیر و عصاره وانیل رو اضافه کنین و دوباره هم بزنین تا ترکیب یکدستی به دست بیاد. رنگ مایه باید زرد روشن و شفاف بشه.

شما می تونید شکر، روغن، شیر و وانیل رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هشتم: پوره لبو رو داخل مواد تر بریزین

پوره لبو رو اضافه کنین و با لیسک یا همزن دستی آروم مخلوط کنین تا رنگ صورتی یا قرمز ملایمی در کل مایه مافین لبو پخش بشه. مراقب باشین زیادی هم نزنین تا مایه سنگین نشه.

مرحله نهم: مواد خشک رو کم کم داخل مواد تر اضافه کنین

ترکیب آرد و بقیه مواد خشک رو در سه بخش به مواد تر اضافه کنین و هر بار به نرمی از بیرون به داخل هم بزنین تا فقط آرد محو بشه. مایه مافین لبو باید کمی غلیظ و قابل ریختن باشه، نه سفت و خشک. اگر خواستین، در همین مرحله گردوی خردشده یا شکلات چیپسی اضافه کنین.

شما می تونید مغز گردو و انواع شکلات رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دهم: قالب های مافین رو آماده کنین

قالب ها رو با کپسول کاغذی بپوشونین یا با روغن به صورت نازک چرب کنین. حدود دو سوم حجم هر قالب رو با مایه مافین لبو پر کنین تا در زمان پخت پف کنه و از لبه سر نره. برای زیبایی بیشتر می تونین کمی گردویی خردشده روی سطح هر مافین بپاشین.

مرحله یازدهم: مافین لبو رو در فر بپزین

فر رو 15 دقیقه قبل از پخت با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنین. قالب ها رو روی طبقه وسط بذارین و 25 تا 30 دقیقه بپزین. وقتی بوی شیرین و ملایم لبو فضا رو پر کرد و خلال چوبی تمیز از مرکز مافین بیرون اومد، یعنی آماده ست. در زمان پخت در فر رو مکرر باز نکنین تا پف مافین ها نخوابه.

مرحله دوازدهم: مافین ها رو خنک کنین

بعد از درآوردن قالب از فر، مافین ها رو حدود پنج دقیقه داخل قالب نگه دارین تا حرارت اولیه شون بیاد پایین، بعد اونا رو از قالب بیرون بیارین و روی توری فلزی بچینین. این کار باعث خنک شدن یکنواخت و نرم موندن بافت داخلی می شه. اگه زودتر بیرون آورده بشن ممکنه ته مافین ها مرطوب بشه.

مرحله آخر: مافین لبو رو سرو کنین

وقتی مافین ها کاملاً خنک شدن، اونها رو با چای یا دمنوش سرو کنید. رنگ قرمز طبیعی و بافت مرطوب این مافین باعث می شه هم از نظر ظاهر و هم طعم چشمگیر باشه. این شیرینی رو می تونین تا دو روز در ظرف دربسته در دمای محیط نگه دارین یا برای نگهداری طولانی تر داخل یخچال بذارین.

روش تهیه مافین لبو بدون فر

برای تهیه مافین لبو بدون احتیاج به فر در قابلمه، تمام مراحل آماده سازی مثل دستور قبلی انجام می شه؛ یعنی ابتدا لبو رو می پزین، پوره غلیظش رو درست می کنین و مواد خشک و تر رو جداگانه ترکیب و در نهایت با هم مخلوط می کنین تا مایه ای یک دست به دست بیاد.

تفاوت فقط در مرحله پخته؛ به جای فر، یه قابلمه ضخیم یا تابه گود با درِ محکم رو روی شعله پخش کن بذارین تا مثل فر گرم بشه، بعد قالب های مافین رو داخلش بچینین (می تونین از قالب فلزی یا سیلیکونی استفاده کنین) و در رو ببندین.

حرارت باید ملایم باشه تا مافین ها به آرومی بپزن و نسوزن. حدود 30 تا 35 دقیقه طول می کشه تا پف کنن و بوی شیرین لبو بلند بشه. این روش برای کسانیه که به فر دسترسی ندارن، ولی می خوان مافین های لطیف و خوش رنگی داشته باشن که تفاوت چندانی با نسخه پخته شده در فر نداره مناسبه.

نکات مهم در طرز تهیه مافین لبو خوشمزه و خوش رنگ

  • لبو باید کاملاً پخته، شیرین و تازه باشه تا بعد از پوره شدن رنگی شفاف و طعمی طبیعی به مافین بده. لبوهای مانده یا بی مزه معمولاً بوی خام می دن و رنگشون تیره و کدر می شه.
  • پوره لبو نباید شل یا آبکی باشه چون باعث خمیری شدن مافین می شه. اگه پوره زیادی رقیق بود، چند دقیقه روی حرارت ملایم بذارین تا بخار اضافی خارج بشه و غلیظ تر بشه.
  • آرد و بکینگ پودر رو حتماً دو بار الک کنین تا هم هوا واردش بشه و هم مواد پف دهنده دقیق تر پخش بشن، نتیجه مافین هایی سبک تر و یکنواخت تر با بافتی نرم تره.
  • در ترکیب مواد تر و خشک زیاده روی در هم زدن اشتباه رایجیه؛ فقط تا جایی که آرد ناپدید بشه مخلوط کنین. هم زدن بیش از مقدار باعث فعال شدن گلوتن و سفت شدن بافت مافین می شه.
  • در طرز تهیه مافین لبو، بهتره تخم مرغ ها رو زودتر از یخچال بیرون بیارین تا به دمای محیط برسن، چون سرد بودنشون باعث می شه روغن و شیر به خوبی باهاش مخلوط نشن و مایه ظاهری بریده و سنگین پیدا کنه.
  • برای نرم تر شدن ظاهر بیرونی و طلایی شدن سطح مافین لبو بهتره قالب رو با مقدار خیلی کمی کره ذوب شده یا روغن چرب کنین، چون چرب کردن یکنواخت مانع از چسبیدن یا خشک شدن کناره ها می شه.
  • دمای فر باید از قبل تنظیم و یکنواخت باشه. حرارت زیاد سطح مافین رو سریع می پزه و داخلش خام می مونه، در حالی که حرارت ملایم باعث پخت یکنواخت و بافت مرطوب تر می شه.
  • در حین پخت، در فر رو باز نکنین چون افت دما به سرعت باعث خوابیدن پف مافین می شه؛ بهتره تا نیمه زمان پخت صبر کنین و فقط در خاتمه با خلال چوبی پخت رو آنالیز کنین.
  • برای متعادل شدن طعم لبو می تونین کمی پودر دارچین، هل یا وانیل به مایه اضافه کنین تا شیرینی و عطر طبیعی دسر متوازن تر بشه.
  • بعد از خارج کردن مافین از فر اجازه بدین پنج دقیقه در قالب بمونه تا ساختارش تثبیت بشه، سپس اون ها رو روی توری فلزی بذارین تا بخار داغ داخلش خارج بشه و رطوبتش حفظ بمونه.
  • اگر بعد از خنک شدن قصد نگهداری دارین، مافین های لبو رو در ظرف دربسته و دور از جریان هوا قرار بدین تا نرمی و تازگی شون تا چند روز حفظ بشه و رنگ صورتی درخشانشون بدون تغییر باقی بمونه.

فوت و فن های خوشمزه شدن مافین لبو

چرا مافین لبو خشک میشه؟

  • خشک شدن مافین لبو معمولاً به دلیل پخت زیاد یا دمای بالای فر اتفاق می افته؛ وقتی حرارت بیش از مقدار باشه، رطوبت موجود در مایه خیلی سریع تبخیر میشه و بافت مافین از داخل خشک و بی حس میشه.
  • استفاده از مقدار کم روغن یا شیر هم می تونه عامل دیگه ای باشه، بنابراین همواره بهتره مواد مرطوب و خشک رو با دقت و بر اساس دستور مقدار گیری کنین.

چرا داخل مافین لبو خوب نمی پزه؟

  • نپختن مغز مافین لبو معمولاً به خاطر بالابودن بیش از حد رطوبت مایه یا زیاد بودن مقدار قالب هاست؛ مایه ای که سنگین تر و غلیظ تر از حد معمول باشه احتیاج به زمان پخت بیشتری داره.
  • دمای بالای فر نیز می تونه باعث پخت سریع سطح و خام موندن وسط بشه، پس بهتره مافین ها در دمای حدود 180 درجه سانتی گراد و روی طبقه وسط پخته بشن.

چرا مافین لبو پف نمی کنه؟

  • نبودن پف معمولاً به دلیل قدیمی بودن بکینگ پودر یا بیش از حد هم زدن مایه ست، چون هم زدن زیاد باعث آزاد شدن هوای ذخیره شده و بی اثر شدن عامل پف دهنده میشه.
  • بهتره مواد رو فقط تا جایی هم بزنین که ترکیب یکدست بشه و بکینگ پودر همواره تازه و نگهداری شده در جای خشک استفاده بشه.

چرا بوی لبو در مافین حس میشه؟

اگه لبو به خوبی پخته نشده باشه یا پوره بیش از حد خام باشه، بوی طبیعی خاکی اون باقی می مونه؛ برای رفعش می تونین پوره رو کمی روی حرارت ملایم بجوشونین تا شیرینی طبیعی لبو فعال بشه. افزودن مقداری دارچین یا وانیل هم به متعادل شدن طعم یاری زیادی می کنه.

چرا مافین لبو از قالب جدا نمیشه؟

دلیل این مشکل معمولاً چرب نکردن درست قالب یا بیرون آوردن مافین بلافاصله بعد از پخته شدنه. وقتی قالب هنوز داغه، بافت نرم تره و چسبنده تر عمل می کنه؛ بنابراین باید حداقل پنج دقیقه بعد از خارج کردن از فر صبر کنین تا ساختارش تثبیت بشه و بعد به آرامی از قالب جداش کنین.

چرا روی مافین لبو ترک می خوره؟

اگر دمای فر خیلی بالا باشه یا مایه بیش از حد سفت باشه، بخش بیرونی مافین سریع تر از درونش پخته میشه و باعث ترک های سطحی میشه. کاهش اندک دمای فر و حفظ رطوبت مایه با افزودن کمی شیر یا ماست می تونه این مشکل رو رفع کنه.

چرا مافین لبو بعد از پخت فرو می ره؟

فرو رفتن سطح مافین بعد از پخت معمولاً به دلیل باز کردن درب فر خیلی زود یا خاموش کردن سریع حرارت اتفاق می افته، چون تغییر ناگهانی دما باعث افت ناگهانی حجم میشه. اگه می خواین در طرز تهیه مافین لبو، بافت مافین پایدار بمونه، بگذارین کاملاً بپزه و بعد از خاموش کردن فر هم دو سه دقیقه در همون حرارت باقی بمونه تا دما به آرامی کاهش پیدا کنه.

چرا رنگ مافین لبو بعد از پخت تیره یا قهوه ای میشه؟

دلیل اصلی تغییر رنگ، واکنش رنگدانه های طبیعی لبو با حرارت و مواد قلیایی مثل بکینگ پودر یا هم زدن زیاد مایه هستش. برای ثابت نگه داشتن رنگ روشن و صورتی مافین، بهتره کمی آبلیمو یا ماست به مواد تر اضافه کنین تا محیط اسیدی تر بشه و رنگ لبو در برابر حرارت پایدار بمونه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 آبان 1404 بروزرسانی: 19 آبان 1404 گردآورنده: fun30t1.ir شناسه مطلب: 2398

به "2 طرز تهیه مافین لبو در فر و بدون فر ، 20 نکته مافین لبو پف و نرم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه مافین لبو در فر و بدون فر ، 20 نکته مافین لبو پف و نرم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید