طرز تهیه انواع ترشی بادمجان خانگی (کبابی، شکم پر، فوری و لیته)

به گزارش شهر سرگرمی، انواع ترشی بادمجان کبابی از ترشی بادمجان لیته، ترشی بادمجان حلقه ای، ترشی بادمجان کوچک تا انواع ترشی بادمجان جدید، همگی خوشمزه و پرطفدار هستند. ما قصد داریم در میان خیل عظیم رسپی های ترشی بادمجان، در این مطلب بهترین دستورات برای انواع ترشی بادمجان را با شما به اشتراک بگذاریم؛ با ما همراه باشید.

طرز تهیه انواع ترشی بادمجان خانگی (کبابی، شکم پر، فوری و لیته)

در این مطلب آمده است:

1. طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر مجلسی

2. طرز تهیه ترشی بادمجان با تمر هندی

3. طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی به صورت لیته

4. طرز تهیه ترشی بادمجان حلقه ای فوری

انواع ترشی بادمجان

1. طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر مجلسی

مواد لازم
سبزی ترشی 1/5 کیلو
ادویه یک قاشق سوپخوری
نمک یک قاشق سوپخوری
بادمجان قلمی کوچک 3 کیلو
سرکهبه میزان لازم

روش تهیه ترشی بادمجان کوچک و معطر شکم پر

  • سبزی ترشی شامل جعفری، نعناع، ترخون و در صورت امکان کمی سبزیهای معطر محلی است. سبزیها را پس از پاک کردن و شستن روی یک پارچه تمیز پهن کرده و می گذاریم یک شبانه روز بماند تا آب آنها کاملاً گرفته شود.
  • سپس آنها را خرد می کنیم.برای تهیه این ترشی از بادمجان های کوچک استفاده می کنیم. اگر بادمجان ها خیلی ریز و کوچک باشد، کلاهک سبز آن را بر نمی داریم و به همین ترتیب آنها را در حالیکه یک برش 3 سانتیمتری در وسط بادمجان ها ایجاد کرده ایم، در سرکه می جوشانیم. به طوری که برای هر یک کیلو، یک لیوان سرکه لازم است. ظرف را روی حرارت ملایم قرارمی دهیم تا بادمجان ها کمی بپزد، ولی له نشود.
  • سبزی ترشی خرد شده را درظرف تقریباً بزرگی می ریزیم وسیر، نمک و ادویه را به آن اضافه می کنیم . بعد ازمخلوط کردن آنها، شکم بادمجان ها را ازاین مخلوط پرمی کنیم و در ظروف مخصوص ترشی می ریزیم . سپس روی مواد سرکه می ریزیم تا سرکه روی بادمجان ها را بگیرد. در آنها را محکم می بندیم و در جای خنک نگه می داریم.

2. طرز تهیه ترشی بادمجان با تمر هندی

مواد لازم
تمبر هندییک بسته 150 گرمی
بادمجان ریزسیصد گرم
موسیر خشکصد گرم
سیر رنده شدهیک قاشق غذاخوری
سبزی معطر 8 قاشق غذاخوری
فلفل تندیک عدد
نمکیک قاشق غذاخوری
سرکه سفید نیم کیلوگرم

دستور تهیه ترشی بادمجان جدید با تمرهندی

  • حدود 200 گرم سبزی ترشی را پاک کرده، شسته، ریز خرد می کنیم و هشت قاشق از آن را جدا کرده، برمی داریم. یک بوته کوچک سیر را پوست کنده، رنده می کنیم و یک قاشق غذاخوری از آن را برمی داریم. یک عدد فلفل تند را نیز ریز خرد می کنیم و مخلوط مواد اخیر می کنیم.
  • حدود 300 گرم بادمجان ریز را شسته، پوست کنده و یا پوست نکنده، خرد می کنیم. (اگر بخواهیم ترشی زودتر جا بیفتد و بادمجان ترشی ها نرم شوند، در این مرحله، بادمجان های خردشده را با یک لیوان آب و یک لیوان سرکه ده دقیقه می جوشانیم)
  • یک بسته تمبر هندی 150 گرمی را با دو لیوان آب و یک قاشق غذاخوری نمک مخلوط کرده، از صافی رد می کنیم تا هسته های آن جدا شود.
  • سبزی و فلفل خردشده، موسیر رنده شده، بادمجان خردشده و موسیر خشک را لا به لا در ظرف ترشی ریخته و روی آن را با آب تمبر هندی و دو لیوان سرکه پر می کنیم. در ترشی را بسته، برای یک هفته در دمای اتاق نگهداری می کنیم (اگر بادمجان ها پخته نباشد، حدود سه الی چهار هفته زمان لازم است) تا ترشی آماده استفاده شود.

3. طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی به صورت لیته

مواد لازم
بادمجان1 کیلو
فلفل دلمه ای قرمز بزرگ و فلفل دلمه ای سبز بزرگاز هر کدام 1 عدد
فلفل سبز70 گرم
هویج بزرگ3 عدد
سیر رنده شده3 یا 4 حبه
کلم پیچ سفیدنصف عدد
سرکه1 کیلوگرم
مرزه، نعناع، ترخون، گیشنیز، جعفری و پونهاز هر کدام 100 گرم
زردچوبه1 قاشق مرباخوری
نمکبه میزان لازم

روش تهیه ترشی بادمجان لیته

  • بادمجانها را خوب بشویید و کلاه آنها را جدا کنید اما آنها را پوست نکنید. سپس آنها را روی کباب پز، شعله پخش کن یا در فر کباب کنید و بگذارید کاملا خنک شوند. وقتی بادمجان ها خنک شدند آنها را پوست بکنید.
  • بادمجان را به همراه سیر چرخ کنید یا در غذاساز بریزید و میکس کنید.
  • کلم، هویج و فلفل ها را خوب بشویید و در غذاساز بریزید تا خوب ریز شوند. سپس آنها را به بادمجان و سیر اضافه کنید. سبزیجات را به ترشی اضافه کنید و نمک و زردچوبه را بریزید.
  • پس از آن سرکه را اضافه کنید و خوب هم بزنید. ترشی خوشمزه شما آماده است اما بهتر است آن را به مدت 1 هفته در یخچال نگهداری کنید تا خوب جا بیافتد. بعد از این مدت میتوانید ترشی لیته خانگی را در کنار غذاهای دلخواهتان نوش جان کنید.

4. طرز تهیه ترشی بادمجان حلقه ای فوری

این ترشی خوشمزه به سادگی تهیه می شود و یکی دو روز بعد از تهیه قابل مصرف است.

مواد لازم
بادمجان2 کیلوگرم
سیر2 بوته متوسط
فلفل سبز شیرین.10 عدد متوسط
نعنا و گشنیزهر کدام 3 قاشق غذاخوری
تخم گشنیز سائیده شده1 قاشق غذاخوری
سیاهدانه 1 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق غذاخوری
برگ گلپر و گلپر سائیده شدهاز هر کدام 1 قاشق غذاخوری
سرکه انگوربه میزان لازم

دستور تهیه ترشی بادمجان فوری و ساده

  • بادمجان را شسته و با پوست به صورت حلقه ای خرد کنید و در قابلمه بریزید و روی آن را با سرکه پوشانده و با حرارت متوسط بپزید.
  • وقتی بادمجان پخت، فلفل سبز را نیز خرد کرده و به آن اضافه کنید و بگذارید تا نرم شود.
  • سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید تا مواد سرد شود.
  • در این فاصله سیر و سبزیجات معطر را خرد کنید.
  • پس از سرد شدن بادمجان، همه مواد را اضافه و مخلوط کنید و به ظروف مورد نظر منتقل کنید.

سخن آخر

امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید. برای اینکه از خواص ترشی خانگی بادمجان بهره مند شوید، فراموش نکنید که استفاده از سرکه سالم و خانگی حرف اول را می زند! بنابراین با استفاده از سرگه انگور خانگی، سرکه میوه به و …، ترشی خوشمزه تر و سالم تری را تهیه کنید.

در آخر برای آشنایی با دستورات دیگر ترشی های خانگی، مطالب طرز تهیه سیر ترشی با شیره انگور به 2 روش ساده و فوری و طرز تهیه ترشی انگور سفید خوشمزه ساده و با دوشاب را به شما پیشنهاد می دهیم. همچنین از شما تقاضا داریم در صورت داشتن تجربه، سوال و یا انتقاد، در پایین همین صفحه با ما در ارتباط باشید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 16 آبان 1399 بروزرسانی: 16 آبان 1399 گردآورنده: fun30t1.ir شناسه مطلب: 1188

به "طرز تهیه انواع ترشی بادمجان خانگی (کبابی، شکم پر، فوری و لیته)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع ترشی بادمجان خانگی (کبابی، شکم پر، فوری و لیته)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید