جلوگیری از هدررفت منابع ارزی کشور در جنگ مالی

به گزارش شهر سرگرمی، مجیدرضا حریری می گوید: اگر قبول داریم در جنگ مالی قرار داریم و دارای منابع محدود ارزی هستیم، باید کلید خزانه ارزی در دست یک سازمان باشد تا ارز فقط از یک جهت توزیع گردد.

جلوگیری از هدررفت منابع ارزی کشور در جنگ مالی

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران ، به تازگی تصمیماتی اتخاذ شده که شامل استفاده از ارز متقاضی و واردات در مقابل صادرات است، این در حالی است که اقتصاد در شرایط پیچیده و سختی قرار گرفته است که با کوچکترین تصمیم اشتباه می تواند تاب آوری در برابر فشارهای مختلف را از دست بدهد.

علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه ای با اشاره به روش هایی برای ایفای تعهدات ارزی صادرنمایندگان گفت: تمامی صادرنمایندگان دارای پروانه صادراتی (از ابتدای سال 1398 به بعد) با استفاده از واردات در مقابل صادرات با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت می توانند به ایفای تعهدات ارزی خود بپردازد.

وی ادامه داد: در صورت عدم تحقق ایفای تعهدات ارزی از این طریق، صادرنمایندگان حداکثر 4 ماه از تاریخ صدور پروانه صادراتی فرصت دارند تا به وسیله عرضه در سامانه نیما تعهدات ارزی خود را ایفا نمایند.

در این میان، انتظار می رود نسبت به این امر نظارت جدی صورت گیرد تا ضمن اولویت بندی های وارداتی، از احتمال ایجاد فساد و رانت هم جلوگیری به عمل آید و جلوی هدررفت میلیون ها دلار ارز از کشور نیز گرفته گردد.

در همین باره، رییس سابق کمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی ایران با انتقاد به موضوع واردات در مقابل صادرات که دوباره و به تازگی از سوی دولت ابلاغ شد، اظهار کرد: اگر قبول داریم در جنگ مالی قرار داریم و دارای منابع محدود ارزی هستیم، باید کلید خزانه ارزی در دست یک سازمان باشد تا ارز فقط از یک راستا توزیع گردد نه اینکه اقداماتی را در دستور کار قرار دهیم که منجر به هدررفت ارز از کشور بگردد.

مجیدرضا حریری در گفت وگو با ایبِنا توضیح داد: بانک مرکزی به عنوان متولی ذخائر ارزی باید با هماهنگی وزارت صمت به عنوان سیاستگذار تجاری نسبت به اولویت بندی های وارداتی برای تخصیص ارز اقدام کند. در واقع این دولت است که باید در شرایط حساس کنونی مالی نسبت به واردات اولویت بندی داشته باشد، نه اینکه تصمیماتی بگیرد که دارای تبعات مختلفی است.

وی ادامه داد: ارتباط مستقیم صادرنماینده و واردنماینده برای واردات محصول به کشور، خطر عدم رعایت اولویت بندی ها و از بین رفتن اندک دارایی ارزی کشور را به دنبال خواهد داشت. هر چند اعلام شد که صادرنمایندگان می توانند برای ایفای تعهدات ارزی خود فقط نسبت به واردات مواد اولیه فراوری اقدام نمایند؛ اما باید دید در اجرا چگونه خواهد شد؟

به گفته حریری، در شرایط کنونی اقتصاد، اولویت بندی در واردات مواد اولیه نیز بسیار حائز اهمیت است و با توجه به اینکه با منابع محدود ارزی روبرو هستیم، نباید بدون اولویت بندی نسبت به واردات مواد اولیه هم اقدام کرد.

->

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 7 دی 1399 بروزرسانی: 7 دی 1399 گردآورنده: fun30t1.ir شناسه مطلب: 1297

به "جلوگیری از هدررفت منابع ارزی کشور در جنگ مالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جلوگیری از هدررفت منابع ارزی کشور در جنگ مالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید