تهرانی ها گران ترین نان ها را می خورند

به گزارش شهر سرگرمی، نان کالایی است که تهرانی ها آن را گران تر از مناطق دیگر تهیه و مصرف می نمایند.

تهرانی ها گران ترین نان ها را می خورند

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، حدود 5 سال پیش بود سر و صدای افزایش قیمت نان که یکی از کالا های اساسی خانوار است، مطرح شد .

محمدباقر نوبخت، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی و سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در همان سال خاطرنشان کرد: چندسالی است که قیمت این کالا افزایشی نداشته به همین دلیل شاهد کاهش کیفیت در این محصول بودیم و دولت برای این که کیفیت. قیمت مناسبی در اختیار مصرف نمایندگان قرار دهد هرسال برای این محصول یارانه ای اختصاص می دهد.

نوبخت گفت: دولت همچنان پرداخت یارانه گندم را در اختیار کارخانه های آردسازی و نانوایی ها قرار خواهد داد، اما این اجازه را به نانواهایی ها در استان های مختلف خواهد داد تا براساس اقتضائات هر استان به منظور جبران مابه التفاوت افزایش هزینه های جانبی، قیمت نان را تا حداکثر 30 درصد افزایش دهند .

به ادعای کارشناسان این افزایش قیمت براساس تورم بود به صورتی که در سال 94 تورم 12 درصد، سال 95 ، 9 درصد، سال 96 ، 10 درصد، سال 97 ، 37 درصد وسال 98 ، 40 درصد افزایش یافته که مطابق با آن سایر هزینه های فراوری اعم از کارگر و ... بالا رفته است .

در همان سال بود که قیمت نان ها از جمله بربری ساده از 700 تومان 1000 تومان و نان سنگک از 800 تومان به 1300 تومان افزایش یافت. همچنین موضوع دو نرخی شدن آرد و نان در سال 94 در سطح شهر و میان نانوایی ها مطرح شد که این به مسائل دیگر نانوایان اضافه کرد و به گفته محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نان های فانتزی دو نرخی بودن نان باعث اختلال و رانت می گردد و باید یکسان سازی صورت گیرد .

این موضوعات سال به سال ادامه داشت تا امسال که دوباره موضوع گران شدن نان به یکی از موضوعات جنجالی تبدیل شد به صورتی که ستاد تنظیم بازار کشور برای نرخ گذاری جدید جلسات متعددی برگزار کرد، اما این داستان در همین جا باقی نماند به طوری که کارخانجات آرد برای حمل و نقل آرد توزیعی با مشکل رو به رو بودند چرا که این کارخانه ها در خارج از شهر تاسیس شده و برای حمل آرد مورد احتیاج باید کیلومتر ها جهت را طی می کردند که این موجب افزایش هزینه های سوخت می شد .

برهمین اساس قیمت نان در سطح استان ها با تایید ستاد تنظیم بازار افزایش یافت و بنا شد که تمام نانوایی ها بنر قیمت ها را کنار نانوایی خود نصب نمایند .

اما موضوع نظارت بر نانوایی ها نیز یکی دیگر از موضوعات مهم بود که پایش ها و گشت های متعددی در سطح شهر ها صورت گرفت که طبق گفته یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی، شهر تهران بیشترین تخلفات را در زمینه افزایش قیمت نان داشت.

رایگانی گفت: هم اکنون گشت های تعزیرات حکومتی برای رصد قیمت ها در تمام مناطق حضور دارند و اگر یک نانوایی بیش از قیمت اعلامی نان فروخته باشد، جریمه خواهد شد.

لازم به ذکر است که نانوایان به دلیل افزایش تورم دیگر تمایلی برای پخت نان به دلیل به صرفه نبودن نداشتند به همین دلیل به صورت سر خورد اقدام به افزایش قیمت نان نموده بودند .

محمد امامی امین معاون هماهنگی امور مالی استانداری تهران درخصوص قیمت نان و آرد اظهار کرد: بر اساس مصوبه تنظیم بازار کشور جدول قیمت انواع نان سنتی از سوی استانداری تهران به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ابلاغ شده است .

امامی امین گفت: قیمت انواع نان و وزن چانه ها و آرد تعیین است و ظرف مدت یک هفته همه نانوایی ها باید بنر قیمت نان و وزن چانه ها و قیمت اضافه کردنی های درخواستی مشتریان خود را در مکانی قابل دید برای مردم، نصب نمایند .

وی ادامه داد: فرمانداری ها باید نسبت به تشکیل جلسه شورای آرد و نان در شهرستان مورد نظر اقدام نمایند.

معاون هماهنگی امور مالی استانداری تهران گفت: بسیاری از نانوایی ها دیگر قدرت اداره نانوایی را نداشتند و ساماندهی قیمت نان نیز در راستای رعایت منافع مردم و نانوایی ها صورت گرفت .

براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور قیمت انواع نان به این صورت شد، که در بخش نانوایی های یارانه پز، بربری با آرد 830 تومانی به قیمت یک هزار تومان، سنگک با آرد 815 تومانی، یک هزار و 200 تومان، تافتون با آرد 820 تومانی، 550 تومان و لواش با آرد 820 تومانی به نرخ 300 تومان عرضه می گردد. وزن چانه برای بربری 510 گرم، سنگک 560 گرم، تافتون 230 و لواش 140 گرم باشد .

همچنین قیمت های جدید را برای نانوایی های آزادپز به این صورت شد، قیمت بربری در این نانوایی ها با آرد یک هزار و 230 تومانی به قیمت یک هزار و 500 تومان، سنگک با آرد یک هزار و 170 تومانی به نرخ یک هزار و 800 تومان، تافتون با آرد یک هزار و 200 تومانی به قیمت 850 تومان و لواش با آرد یک هزار و 200 تومانی به نرخ 450 تومان عرضه می گردد .

بر همین اساس وزن چانه در نانوایی های آزادپز برای بربری باید 580 ، سنگک 650 ، تافتون 280 و لواش 170 گرم لحاظ گردد؛ که این قیمت ها از 12 آبان ماه امسال مصوب و اجرا شده است .

منبع:باشگاه خبرنگاران

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 25 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: fun30t1.ir شناسه مطلب: 535

به "تهرانی ها گران ترین نان ها را می خورند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تهرانی ها گران ترین نان ها را می خورند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید