با آداب استراحت مردم ژاپن در محل کار بیشتر آشنا شوید

به گزارش شهر سرگرمی، برای همه ما پیش آمده که در محل کار یا در کلاس درس، از شدت خستگی خوابمان بیاید؛ ولی به زور خود را بیدار نگه داریم. این قضیه در ژاپن کاملا فرق دارد!

با آداب استراحت مردم ژاپن در محل کار بیشتر آشنا شوید

تقریبا همه ما می دانیم که در بسیاری از نقاط دنیا، خوابیدن در محل کار علاوه بر خجالت آور بودن، ممکن است سبب اخراج افراد نیست بگردد؛ در کشور ژاپن اما مسئله کمی فرق دارد. در این کشور، خوابیدن در محل کار به معنی در کردن خستگی ناشی از کار زیاد است و افراد، از فردی که خوابیده به عنوان یک شخص سخت کوش یاد می نمایند.

این موضوع شاید باورنکردنی باشد؛ اما کاملا درست است. میانگین خواب 6 ساعت و 35 دقیقه در روز هر شهروند ژاپنی، این کشور را به یکی از کم خواب ترین کشورهای دنیا تبدیل نموده و به همین علت است که بیشتر ژاپنی ها، هنگام کار خوابشان می برد و در همان محل کارشان می خوابند؛ نه تنها در محل کار، بلکه در کافی شاپ ها، کتابخانه ها، فروشگاه ها و اماکن عمومی این چنینی نیز شاهد خوابیدن شهروندان ژاپنی هستیم که در جامعه ژاپن، یک مورد روتین و عادی به شمار میرود؛ در حدی که ژاپنی ها برای این مورد جالب از یک کلمه خاص استفاده می نمایند. کلمه اینِموری (inemuri) در زبان ژاپنی به معنی شخص حاضر (در محل کار) و خواب است و به این افراد اطلاق می گردد.

دکتر بریگیت استگر (Brigitte Steger) یک محقق در دانشگاه کمبریج است و درباره فرهنگ ژاپن، تحقیقات گسترده ای انجام داده است. وی درباره مسئله کم خوابی و افراد اینموری در ژاپن می گوید:

در اولین سفرم به ژاپن در سال 1980 با چنین پدیده ای روبرو شدم. ژاپن در این دوره، با بحرانی بنام اقتصاد حبابی در حال دست وپنجه نرم کردن بود و مردم این کشور برای اینکه بتوانند زندگی خود را در این شرایط، به جلو ببرند، مجبور بودند ساعت های خیلی بسیاری را کار نمایند؛ برنامه روزانه مردم این کشور فقط با کار کردن پر شده بود و به همین علت، وقت خیلی کمی به استراحت کردن و خوابیدن می رسید.

در این زمان، یعنی بعد از اتفاقات ناگوار جنگ دنیای، ژاپن وارد یک بحران مالی شد. مردم این کشور برای خروج از بحران و پیش برد زندگی خود، سخت کوشش کردند و از این دوره به بعد بود که از مردم ژاپن، به عنوان افرادی سخت کوش و زحمت کش یاد می گردد که حتی وقت کار و استراحت خود را به کار کردن اختصاص می دهند. حتی دانش آموزها نیز تا پاسی از شب بیدار می ماندند و کار می کردند و در مدرسه و سر کلاس می خوابیدند! شاید کمی متناقض به نظر برسد، اما در کشور ژاپن در سر کلاس، سر کار یا هنگام یک جلسه اداری، خوابیدن یک رفتار عادی به شمار میرود.

در جامعه ژاپن، برای اینِموری بودن قوانین مختلفی وجود دارد؛ استگر دراین باره می گوید:

اگر شما به تازگی وارد یک شرکت شده اید و باید خودی نشان بدهید و زیاد فعالیت کنید، نمی توانید سر کارتان استراحت کنید یا بخوابید اما اگر بیش از 40 یا 50 سال سن دارید و کاری که دارید انجامش می دهید در تخصص شما نیست، اشکالی ندارد که وسط انجام دادن آن، استراحت کنید یا بخوابید. هرچقدر که از لحاظ اجتماعی در طبقه بالاتری قرار داشته باشید، بیشتر می توانید بخوابید!

استگر در ادامه، موضوعی دیگر از این رفتار جالب مردم ژاپن را بیان کرد که آنالیز آن، درکش را کمی سخت و پیچیده می نماید:

شخصی که سر کارش می خوابد، استراحت می نماید یا ذهنش را از مسائل مختلف دور می نماید، باید آماده باشد تا در زمانی که به کمکش نیاز بود، سریع به شرایط پیش از استراحتش برگردد و وظایفش را انجام دهد. شما باید بدن خود را به گونه ای قرار دهید که مثلا در حال خوابیدن نیستید! به عنوان مثال، در یک جلسه، وقتی می خواهید بخوابید، باید در همان حالت نشستن، سرتان را پایین بیاورید و جوری وانمود کنید انگار که خواب نیستید!

رفتارهایی مشابه با این قضیه، در کشورهایی دیگر به جز ژاپن نیز وجود دارد؛ مثل Siesta (استراحت کوتاه در بعدازظهر، پس از صرف عصرانه) در اسپانیا یا Riposo (استراحت دو یا سه ساعته بعد از ناهار) در ایتالیا.

استراحت های کوتاه و خواب های عصرانه این روزها از اهمیت بالایی برخوردار هستند و کمپانی هایی بزرگ مثل Opel، Apple، Google و... با در نظر گرفتن اتاق ها و محل هایی مخصوص خواب، توجه بالای خود به این موضوع مهم را نمایان نموده اند. نظر شما در مورد استراحت در محل کار چیست؟ آن را با ما و سایر کاربران خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / amusingplanet.com
انتشار: 4 دی 1403 بروزرسانی: 4 دی 1403 گردآورنده: fun30t1.ir شناسه مطلب: 2334

به "با آداب استراحت مردم ژاپن در محل کار بیشتر آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با آداب استراحت مردم ژاپن در محل کار بیشتر آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید