مقابله با ویروس های رایانه ای ویرانگر در جنگ سایبر

به گزارش شهر سرگرمی، به گزارش خبرنگاران، فضای سایبری مانند فضای حقیقی و ژئوپلیتیکی دارای تهدیدها و آسیب پذیری هایی است که انسان در برخورد با آن شرایطی را برای مصونیت در یک چرخه دائمی شکل می دهد. جنگ سایبر دارای اهمیت روزافزون برای بخش های دفاعی و امنیتی، مالی و تجاری، سیاسی، فرهنگی و ... است. لازمه یک دفاع پیروز در جنگ سایبر، بالا بردن سطح امنیتی عناصر درگیر است. تهدید و جنگ سایبری را باید به اندازه جنگ فیزیکی مهم پنداشت و مقابله و دفاع برابر تهدیدات آن یک همکاری همه جانبه با بهره گیری از همه ظرفیت ها را می طلبد. قبل از اینترنت، امکان وقوع دفاع سایبری تنها در بین کشورهای عظیم مطرح بود. استفاده گسترده از اینترنت و سهولت دسترسی به سامانه های ارتباطات جهانی و انبوهی از ابزارهای نرم افزاری، در مجموع دفاع سایبری را به سطوحی تنزل داده که همه انواع تهاجم انتها دوباره به جایی برخواهند گشت که تقریبا هر کسی می تواند یک تهاجم سایبری را آغاز کند.

مقابله با ویروس های رایانه ای ویرانگر در جنگ سایبر

کتاب دفاع سایبری تألیف جرسی هاسفند، در ماه های اخیر در گروه اطلاعات راهبردیِ پژوهشکده امنیت ملی زیرنظر محسن رستمی ترجمه و منتشر شده است.

این اثر در 12 فصل به دفاع سایبری: چهارچوب جدیدی برای تجزیه و تحلیل، ارزیابی تأثیر مالی دفاع سایبری، سناریو رستاخیز الکترونیکی، آماده شدن جهت مبارزه بر علیه تهدیدات عمده، راهبردها و تاکتیک های دفاع سایبری از یک دیدگاه نظامی، تاکتیک ها و راهبردهای دفاع سایبری از دیدگاه یک شرکت، تاکتیک ها و راهبردهای دفاع سایبری از دیدگاه یک تروریست و جنایتکار، تلفات غیرنظامی در دفاع سایبری، هویت جدید تروریست، نیروی انتظامی: عقب بودن از منحنی فناوری و روش تغییر آن و گفتار پایانی برای سیاستگزاران، طراحان نظامی و مدیران شرکت ها می پردازد.

نویسنده این کتاب از یک دیدگاه سنتی نظامی فراتر رفته و یک تجزیه و تحلیل با ضوابط مرکبی از دفاع سایبری ارائه نموده که همه جنبه های مالی، سیاسی، رفتار اجتماعی و وابستگی های بین المللی و اینکه چگونه این نیروها به آغاز واکنش به تهاجمات دفاع سایبری موثر خواهد بود را دربرمی گیرد. کتاب حاضر تاکتیک هایی را که در طول تهاجمات دفاع سایبری به کار برده خواهند شد و اینکه مراکز و موسسات دولتی و خصوصی چگونه می توانند برای واکنش درست و به موقع به تهاجمات آماده شوند، معرفی می نماید.

تفاوت تخریب فیزیکی و تاکتیک های ویروسی تخریب مجازی

تاکتیک های سنتی به کاررفته در دفاع سایبری مخرب یا ویرانگر بر روی تخریب فیزیکی سامانه های ارتباطات، سامانه های رایانه و تجهیزات نظارت، ارزیابی و کنترل متمرکز شده اند. این عمل معمولا مستلزم تهاجم از طریق موشک یا هواپیما و یا تخریب از طریق عملیات پنهان و مخفی نظامی و یا عملیات مخفی زیرزمینی می باشد. تئوری مهم دفاع سایبری مبتنی بر این موضوع است که برخی سامانه ها می توانند از طریق نفوذ الکترونیکی به سامانه ها و از کار انداختن آن ها توسط تغییر دادن عمدی نرم افزار یا آلوده نمودن سامانه ها با ویروس ها یا نرم افزار مخرب به صورت مجازی تخریب شوند.

تمایز اصلی بین تخریب فیزیکی و تاکتیک های ویروسی تخریب مجازی آن است که تخریب مجازی می تواند کارخانه ای را به طور فیزیکی سالم نگه دارد به نحوی که بعد از اتمام درگیری بتوان به جای تعویض فیزیکی یا ساخت مجدد تجهیزات، مجددا از کارخانه استفاده نمود. عامل موفقیت در تخریب مجازی به میزان زیادی به پیشرفتگی سامانه به همراه توسعه مسیرهای ارتباطی که سامانه به آن متصل است، بستگی داشته که تأمین کننده دسترسی جهت مبارزین اطلاعات باشد. توانایی مورد احتیاج برای آغاز موثر دفاع سایبری ویرانگر یا مخرب، فوق العاده گران است، لذا انجام کامل این نوع راهبرد در توان و وسع همه کشورها نمی باشد.

نخستین چاپ کتاب دفاع سایبری در 416 صفحه با شمارگان یک هزار نسخه به بهای 73 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی به بازار نشر عرضه شده است.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 28 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: fun30t1.ir شناسه مطلب: 937

به "مقابله با ویروس های رایانه ای ویرانگر در جنگ سایبر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقابله با ویروس های رایانه ای ویرانگر در جنگ سایبر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید