طرز تهیه بورانی اسفناج با ماست به 3 روش
به گزارش شهر سرگرمی، بورانی اسفناج یکی از انواع ترکیب ماست با سبزیجات است؛ طرز تهیه بورانی اسفناج با ماست یا همان ماست اسفناج را با ماست چکیده، نعنا و سبک مجلسی آن، در این مطلب بخوانید.

با ما همراه باشید و درباره ساعت اینترنتی بیشتر بدانید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - یکی از انواع ، بورانی اسفناج با ماست است که آن را می توانید به عنوان یک وعده غذایی سبک یا پیش غذا سرو کنید. این غذا با روش های مختلفی تهیه می گردد که اگرچه در نحوه پخت تا حد زیادی شبیه به هم هستند، اما طعم متفاوتی دارند. این بورانی را در برخی از مناطق کشورمان به نام ماست اسفناج نیز می شناسند. در ادامه سه روش برای تهیه این غذا معرفی خواهد شد.
در این مطلب خواهید یافت:
- طرز تهیه بورانی اسفناج
- طرز تهیه بورانی اسفناج با نعنا
- طرز تهیه بورانی اسفناج مجلسی
1. طرز تهیه بورانی اسفناج
مواد لازم | |
اسفناج | 2 کیلوگرم |
ماست چکیده | 500 گرم |
روغن زیتون | 2 الی 3 قاشق سوپخوری |
سیر | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
با مواد اولیه ذکر شده، برای 6 نفر می توانید این بورانی را آماده کنید.
چند نکته:
در صورت تمایل می توانید خودتان ماست چکیده درست کنید، برای این منظور ماست را درون یک کیسه پارچه ای تمیز و سفید بریزید و آن را آویزان کنید، اکنون صبر نمایید تا آب ماست کشیده گردد.
میزان سیر بستگی به سلیقه شما دارد، حتی می توانید آن را از مواد اولیه حذف کنید.
طرز تهیه ماست اسفناج
- اسفناج را به پاک کنید، سپس به دقت بشویید.
اسفناج ها را درون یک قابلمه ریخته و 2 الی 3 لیوان آب و مقداری نمک به آن اضافه کنید. قابلمه را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا زمانی که اسفناج بپزد.
اکنون اسفناج ها را در یک صافی بریزید تا آب آن گرفته گردد.
- سیر را بکوبید و در روغن سرخ کنید.
- ماست را با مقداری نمک و فلفل کاملا بهم بزیند تا یک دست گردد.
اسفناج های پخته را ساطوری کنید.
- اکنون ماست را به اسفناج اضافه نموده و مخلوط کنید.
بورانی اسفناج آماده است و می توانید آن را در ظرف مناسبی سرو کنید.
2. طرز تهیه بورانی اسفناج با نعنا
مواد لازم | |
اسفناج | 2 کیلوگرم |
ماست چکیده | 400 الی 500 گرم |
نعناع خشک | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 5 الی 6 حبه |
نمک | به میزان لازم |
نکته:
میزان سیر تا حدی به سلیقه شما بستگی دارد، اما حتما از آن بهره ببرید، زیرا به بهبود طعم غذا یاری می نماید. بیش از میزان یاد شده سیر به کار نبرید، زیرا باعث آب انداختن بورانی می گردد.
طرز تهیه بورانی اسفناج با ماست و نعنا
اسفناج ها را کاملا ساطوری کنید و درون یک قابلمه بریزید.
قابلمه را روی حرارت خیلی ملایم شعله قرار دهید و درب آن را بگذارید. این سبزی آب زیادی دارد که با حرارت تبخیر می گردد و در عین حال اسفناج را نیز می پزد.
اکنونن سیر را رنده یا له کنید و همراه نعناع خشک با ماست مخلوط نمایید.
- زمانی که اسفناج کاملا پخته شد، صبر کنید تا خنک گردد. سپس آن را به ماست اضافه کنید.
- کمی بهم بزنید و نمک را نیز اضافه کنید.
به همین راحتی بورانی اسفناج با ماست آماده می گردد و می توانید آن را سرو کنید.
3. طرز تهیه بورانی اسفناج مجلسی
مواد لازم | |
اسفناج | 1/5 کیلوگرم |
سیر | 2 حبه |
کشمش | 70 گرم |
گردو | 8 تا 10 عدد |
خلال بادام | 2 قاشق غذاخوری |
پودر فلفل قرمز | به میزان لازم |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
روش تهیه بورانی اسفناج با کشمش و مغز
درون یک قابلمه 4 الی 5 قاشق غذاخوری آب بریزید و اسفناج ها را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا اسفناج بپزد. در زمان پختن گاهی آن را بهم بزنید.
- گردوها را کمی خرد کنید، توجه داشته باشید که گردوها له نگردد فقط کمی ریز شوند. بادام را نیز به همین ترتیب خرد کنید.
- سیر را کاملا له یا رنده کنید.
- اکنون گردو و بادام را درون یک ماهیتابه روی حرارت خیلی ملایم اجاق گاز کمی تفت دهید تا اندکی تغییر رنگ دهد.
زیر ماهیتابه را خاموش کنید و بلافاصله سیر را اضافه کنید پس از چند ثانیه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را نیز اضافه نمایید. سیر و روغن زیتون با حرارت موجود در ماهیتابه و گردو و بادام سرخ گردد. پس از چند ثانیه کشمش را نیز اضافه می کنیم و بهم بزنید.
- فلفل را نیز به مواد بیفزایید.
زمانی که اسفناج پخت آن را درون یک آبکش بریزید تا آب اضافی آن کشیده گردد، سپس آن ها را ساطوری می کنیم.
ماهیتابه ای که گردو و بادام و... را در آن ریخته بودیم، مجددا روی حرارت شعله اجاق گاز قرار می دهیم و اسفناج ها را به آن اضافه می کنیم به بهم می زنیم.
پس از چند دقیقه این پیش غذا اماده می گردد و کافی است آن را در ظرف مناسبی بریزید و سرو کنید.
نکته:
سیر به زمان سرخ شدن اندکی نیاز دارد و روغن زیتون نیز نباید زیاد حرارت ببیند، بنابراین حتما زیر ماهیتابه را خاموش کنید و سپس این مواد را به آن اضافه نمایید.
همانطور که یاد شد برای پخت اسفناج دو روش وجود دارد، می توانید ابتدا اسفناج ها را خرد کنید و سپس بپزید یا اینکه بعد از پختن، آن ها را ساطوی نمایید. فرقی میان این دور روش وجود ندارد و بسته به سلیقه خودتان می توانید هر کدام را انتخاب کنید. هنگام شستن اسفناج دقت کنید، زیرا لابلای برگ این سبزی پر از گل است. برای شستن این سبزی ابتدا آن را در ظرف بزرگی که پر از آب سرد نموده اید، خیس کنید و با دست چندین مرتبه فشار دهید تا گل های آن در آب حل گردد. سپس سبزی را آب بکشید و مانند سایر سبزی ها بشویید.
سخن آخر
بورانی اسفناج با ماست یک پیش غذای لذیذ و سبک است. علاوه بر این ظاهر دلپذیری نیز دارد، از اینرو باعث زیباتر شدن چیدمان سفره خواهند شد. این پیش غذا در مدت زمان کوتاهی تهیه می گردد و خواص غذایی بسیار بالایی دارد. پیشنهاد می کنیم اگر به ترکیب ماست با سبزیجات علاقه دارید، حتما مطلب بورانی کدو را نز در خبرنگاران بخوانید.شما از کدام شهر هستید و بورانی ماست و اسفناج را چگونه تهیه می کنید؟
منبع: setare.com