خواص عرق خارشتر چیست
به گزارش شهر سرگرمی، عرق خارشتر یکی از عرق هایی است که برای لاغری از آن استفاده می گردد، همچنین عرق خارشتر برای دفع سنگ کلیه و تقویت سیستم دفاعی بدن مؤثر است.
سرویس سلامت - خارشتر گیاه مقاوم به سرما و دارای ریشه عمیق است و به آب کمی احتیاج دارد. خارشتر برای گیاهانی مانند غلات و چغندر به عنوان علف هرز بشمار می آید. ریشه های خارشتر تا ژرفای 5 تا 7 متر هم می رسد. میوه آن را ترنجبین (تَراَنگَبین) می نامند که به معنی عسل تر است.
این گیاه در شوره زارهای ایران، عربستان، صحرای سینا، سوریه و هند و پاکستان تا ارتفاع 400 متری از سطح دریا می روید. طبیعت خارشتر از نظر حکمای طب سنتی، خیلی گرم و خشک است و به عنوان مدر و مسهِل از آن بهره می برند. همچنین، جوشانده آن معرق است و مالیدن روغن برگهای آن برای روماتیسم مفید است. گلهای آن نیز برای التیام بواسیر مؤثر است. بر طبق تحقیقات جدید معین شده است که مواد موجود در ریشه خارشتر میتواند در تقویت سیستم دفاعی بدن مؤثر واقع شود و لذا گزینه مناسبی برای درمان و مهار بیماری ایدز به شمار میرود. همچنین از دیگر خواص خارشتر، کاهش وزن و جلوگیری از چاقی بدن است، چون خاصیت مسهل و ملین دارد.
برای فراوری عرق گیاه خارشتر، ابتدا آب و گیاه را می جوشانند. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام می شود و مایعی که با تقطیر به دست آمده، همان عرق خارشتر است. به طور کلی طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه داخل مولکولهای آب نفوذ می نماید و در اصطلاح علمی، آب مقطر فراوری می شود. این آب معطر مقطر، علاوه بر طعم و رایحه خوب، تمامی خواص گیاه خارشتر را هم برای بدن دارد. ذکر این نکته لازم است که برای فراوری عرق گیاه خارشتر بیشتر از ریشه گیاه خارشتر استفاده میشود.
درمان سنگ کلیه با خارشتر + درمان سنگ کلیه در طب سنتی
خواص عرق خارشتر
- طبع آن گرم و بسیار خشک می باشد.
- برای درمان اسهال مفید است.
- چربی سوز است که مصرف آن با کمی تحرک میتواند از چاقی جلوگیری کند.
- موجب برطرف رسوبات کلیه و جلوگیری از سنگ میشود.
- برای دفع سنگ کلیه و مثانه مفید بوده و مورد استفاده قرار میگیرد.
- معرق است و به عنوان مدر و مسهل از آن استفاده میشود.
- برای درمان بیماری صرع و بیخوابی که ناشی از ضعف اعصاب می باشد، مفید است.
- برای تقویت دستگاه هاضمه و معده از دم نموده خارشتر یا عرق آن استفاده میشود.
- دفع کننده انگل روده می باشد.
- به هضم غذا یاری می نماید.
- برای بواسیر مفید می باشد.
- برای تصفیه کردن خون از عرق خارشتر و یا دم نموده گیاه خارشتر میتوان استفاده کرد.
- ضدعفونی کننده کلیه می باشد، به صورت دمنموده یا از عرق آن استفاده شود.
- عرق گیاه خارشتر باعث خروج اسید اوریک از بدن می شود.
- خاصیت آنتی بیوتیک دارد.
- خارشتر ادرارآور و ضد سیاه سرفه و تب و لرز است.
- مصرف نوشیدنی های گازدار و آب میوه های غیرطبیعی حاوی بی کربنات بسیار مضر است که خارشتر این ترکیب را خنثی و از تشکیل رسوبات جلوگیری می نماید.
خواص عرق خارخاسک + طریقه مصرف خارخاسک
طریقه مصرف عرق خارشتر
نوشیدن روزی 2 لیوان عرق خارشتر به خصوص برای افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند، موجب برطرف رسوبات کلیه و جلوگیری از سنگ می شود.
برای کاهش وزن و جلوگیری از چاقی، هربار نصف لیوان از عرق خارشتر را با نصف لیوان آب مخلوط کنید و بنوشید.
برگرفته از: دایره المعارف گیاهان دارویی
منبع: setare.com