طرز تهیه گل کلم پلو مجلسی برای مهمونی و دورهمی
به گزارش شهر سرگرمی، گل کلم پلو یکی از نسخه های کلم پلو و از اصیل ترین غذاهای ایرانی است. این غذای خوشمزه با برنج و گوشت چرخ نموده را به عنوان و پرخاصیت و مفید می توانید با گوشت چرخ نموده، بدون گوشت، با گوشت قلقلی، با مرغ تکه ای، مرغ ریش ریش و … درست کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه گل کلم پلو به چند روش و نکات و رازهای خوشمزه شدن گل کلم پلو را به شما آموزش خواهیم داد. فیلم آموزش طرز تهیه گل کلم پلو را هم در این مطلب دیدن کنید.

طرز تهیه گل کلم پلو در یک نگاه
برای پخت گل کلم پلو، کافی است گل کلم را بشویید و با بعد از اینکه به تکه های کوچک، خرد کردید، با میزانی آب، آبپز نموده و آبکش کنید. پیاز داغ را با گوشت چرخ نموده و ادویه های معطر تفت دهید و بعد گل کلم آبپز شده را با کمی آبلیمو یا پودر لیمو عمانی اضافه کنید.
این مایه میانی را برای 15 تا 20 دقیقه بپزید. برنج را در آب جوش بخیسانید و آبکش کنید. سپس در یک قابلمه، برنج و مایه کل کلم و گوشت چرخ نموده را به صورت لایه لایه بریزید و گل کلم پلو را دم کنید.
مواد لازم برای تهیه گل کلم پلو (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
برنج | 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
گل کلم | 500 گرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد بزرگ |
گوشت چرخ نموده | 300 گرم |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی یا کره | به میزان لازم |
پودر فلفل پاپریکا | 1 قاشق چای خوری |
فلفل دلمه ای | 1/4 یک عدد |
لیموترش | 1 عدد |
زعفران (دم نموده غلیظ) | به میزان لازم |
نان یا سیب زمینی | برای ته دیگ گل کلم پلو |
سالاد، ماست یا ترشی | برای سرو با گل کلم پلو |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت گل کلم پلو: 45 دقیقه
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه گل کلم پلو با گوشت چرخ نموده
طرز تهیه کلم پلو با گل کلم یا حتی کلم بروکلی، بسیار ساده است و این غذا، طعم بسیار جذابی هم دارد. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه گل کلم پلو را با گوشت چرخ نموده را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه گل کلم پلو را آماده کنید
در ابتدا، گل گلم را بشویید و در آبکش بگذارید تا کلم ها آب اضافی خود را از دست بدهند. بهتر است کلم ها را تکه تکه کنید تا هم تمیزتر شوند و هم شستن آنها راحت تر باشد. برنج ها را هم پاک کنید و بشویید. برنج را در یک کاسه با میزانی آب ولرم و نمک، بین 30 دقیقه تا 2 ساعت (بسته به نوع برنج) بخیسانید.
در صورت تمایل می توانید انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت و نمک را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: گل کلم ها را بجوشانید
در یک قابلمه میزانی آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس گل کلم ها را در آب جوش بریزید و اجازه دهید نرم شوند ولی له نشوند. همین که به صورت نیم پز شده، بخارپز شوند، کافی است. سپس گل کلم ها را آبکش کنید.
مرحله سوم: گوشت چرخ نموده و پیاز را تفت دهید
یک پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. می توانید از پیاز داغ آماده هم بهره ببرید. در یک تابه میزانی روغن یا ترکیب کره و روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. پیازهای نگینی شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا زمانی که کاملا سبک و طلایی شوند. سپس گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ آنها عوض گردد و به سفیدی بزند.
برای خرید گوشت چرخ نموده، پیاز داغ آماده، کره و روغن سرخ کردنی می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله چهارم: بقیه مواد مایه گل کلم پلو را اضافه کنید
بعد از تفت خوردن گوشت چرخ نموده، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خام ادویه ها گرفته گردد و گوشت ها مزه دار شوند. سپس کلم های آبپز شده را به تابه اضافه کنید. پودر پاپریکا و زعفران دم نموده را به مواد بیفزایید. لیمو را هم از وسط قاچ کنید و آب آن را بگیرید و در تابه بریزید. فلفل دلمه ای را هم بشویید و بعد از خرد کردن، در تابه بریزید.
شما می توانید انواع ادویه معطر غذا و زعفران را به صورت خرید اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله پنجم: مایه گل کلم پلو را بپزید
همه مواد را با هم مخلوط کنید. شعله را کم کنید و اجازه دهید مایه گل کلم پلو، به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد و گوشت ها طعم خام نداشته باشند. در این فاصله، برنج را بجوشانید.
مرحله ششم: برنج را بجوشانید
در یک قابلمه میزانی آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. آبی که برنج را در آن خیسانده اید، دور بریزید. برنج را در قابلمه آب در حال جوشیدن بریزید و حدود 5 تا 7 دقیقه (بسته به نوع برنج)، آنها را بجوشانید تا روی دانه برنج، نرم و داخل آن کمی سفت باشد (برنج زنده باشد). سپس برنج را آبکش کنید.
مرحله هفتم: برنج و مایه گل کلم پلو را در قابلمه بریزید
کف قابلمه ای که می خواهید گل کلم پلو را در آن بپزید، کمی روغن بریزید و ته دیگ دلخواهتان (نان یا سیب زمینی) بگذارید. یک لایه برنج کف قابلمه و روی ته دیگ بریزید. روی لایه برنج، یک لایه از مایه گل کلم پلو بریزید. دوباره یک لایه برنج آبکش شده و یک لایه مایه گل کلم پلو بریزید. لایه آخر را برنج بریزید و روی آن میزانی زعفران دم نموده بریزید.
درب قابلمه را بگذارید. دور درب قابلمه را دم کنی بپیچید و شعله را روی کمترین حالت تنظیم کنید تا گل کلم پلو، دم بکشد.
نان را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله آخر: گل کلم پلو را سرو کنید
بعد از 45 دقیقه که گل کلم پلو پخت و دم کشید، شعله را خاموش کنید. مواد را با هم مخلوط کنید و در ظرف سرو بریزید. گل کلم پلو را می توانید با ، ماست () یا میل کنید.
برای خرید انواع ترشی و ماست می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
طرز تهیه گل کلم پلو به روش های دیگر
گلم کلم پلو را با سایر انواع گوشت یا حتی بدون گوشت هم می توانید درست کنید.
روش تهیه گل کلم پلو با گوشت قلقلی
برای تهیه گل کلم پلو با کوفته قلقلی یا کوفته ریزه، یک پیاز درشت را پوست بگیرید و با رنده میانه، رنده کنید. آب پیاز را با دست بگیرید و تفاله پیاز، گوشت چرخ نموده و ادویه های معطر، شامل زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و مواد را ورز دهید.
مواد که یکدست شدند، در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. بعد مایه گوشت چرخ نموده را به صورت کوفته های ریز قلقلی درآورید و در روغن داغ همه قسمت های آن را سرخ کنید. گل کلم ها را بشویید و آبپز کنید. برنج را هم بجوشانید و آبکش کنید.
یک پیاز را با روغن در یک تابه تفت دهید، گل کلم آبپز شده، کمی آبلیمو و ادویه های معطر غذا را با هم تفت دهید. سپس در یک قابلمه به صورت لایه لایه برنج آبکش شده، گل کلم آبپز و تفت داده شده و کوفته های قلقلی سرخ شده را روی برنج بریزید. دوباره لایه برنج و مایه گل کلم پلو را تکرار کنید تا موادتان تمام گردد. گل کلم پلو را به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید.
روش تهیه گل کلم پلو با مرغ ریش ریش
اگر می خواهید گل کلم پلو با مرغ درست کنید، هم می توانید مرغ را به صورت تکه ای و هم به صورت ریش ریش در گل کلم پلو بهره ببرید.
در این روش، مرغ را جداگانه با پیاز، ادویه های معطر و میزانی آب بپزید و بعد از آبپز شدن، ریش ریش کنید تا به صورت تکه ای با مایه گل کلم پلو (مشابه روش بالا) تفت دهید. سپس مایه گل کلم را به صورت لایه لایه بین برنج جوشانده و آبکش شده بریزید و دم کنید.
برای خرید گوشت مرغ می توانید به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های اقدام کنید.
روش تهیه گل کلم پلو بدون گوشت برای گیاهخواران
برای پخت گل کلم پلو بدون گوشت، گل کلم را آبپز کنید و در یک تابه، با پیاز داغ و ادویه ها در میزانی روغن تفت دهید. کمی آبلیمو هم به تابه اضافه کنید. برنج را هم بجوشانید و آبکش کنید. سپس در یک قابلمه، برنج و مایه گل کلم پلو بدون گوشت را به صورت لایه لایه بریزید و گل کلم پلو را به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم، دم کنید.
در این روش، می توانید به جای انواع گوشت، از سویا هم بهره ببرید. برای طرز تهیه گل کلام پلو با سویا، میزانی سویا را بخیسانید و آبکش کنید. سپس روش پخت گل کلم پلو با گوشت چرخ نموده (روش اول) را به ترتیب دنبال کنید.
سویا را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه گل کلم پلو
- حتما گل کلم را ابتدا آبپز نموده و بعد در مایه گل کلم پلو بهره ببرید. در غیر این صورت، هم گل کلم سفت می ماند و هم نفخ آن گرفته نمی گردد.
- برای طرز تهیه گل کلم پلو مجلسی، به جای مخلوط کردن برنج و مایه گل کلم پلو و ریختن آنها در قابلمه، می توانید برنج و مایه گل کلم پلو را جداگانه بپزید و بعد از دم کردن برنج، مایه گل کلم پلو را روی برنج بریزید.
- برای اینکه گل کلم پلو شفته نگردد، برنج را کمی زنده تر بردارید و خیلی آن را نجوشانید. چون کلم به تنهایی، کمی آب دارد و در زمان پخت، آب میان بافتی آن خارج می گردد. اگر برنج را خیلی بجوشانید، غذایتان شفته خواهد شد.
- می توانید به مواد میانی گل کلم پلو، انواع حبوبات مثل نخود، لوبیا و … را به صورت پخته شده، اضافه کنید.
- معمولا در گل کلم پلو از سبزی های معطر استفاده نمی گردد ولی شما می توانید میزانی سبزی معطر تازه یا خشک شامل ترخون، ریحان، جعفری، تره و مرزه را با مواد میانی کلم پلو، مخلوط کنید و سپس گل کلم پلو را دم کنید.
- علاوه بر گل کلم از کلم بروکلی، کلم برگ یا کلم قمری مثل طرز تهیه کلم پلو شیرازی هم می توانید بهره ببرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن گل کلم پلو
چرا گل کلم پلو شیرین می گردد؟
در حالت کلی، انواع کلم طعم شیرین دارند. برای اینکه گل کلم پلو، شیرین نگردد، از 1 یا 2 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه یا پودر لیمو عمانی در مایه گل کلم پلو بهره ببرید.
در گل کلم پلو از رب گوجه استفاده می گردد؟
بعضی افراد برای خوشرنگ و خوش طعم تر شدن گل کلم پلو، در زمان پختن مایه گل کلم پلو، از رب گوجه فرنگی و پوره گوجه فرنگی هم استفاده می نمایند که این کار اختیاری است.
منبع: افق کوروش