طرز تهیه خورش بیج بیج، غذای محبوب مازندرانی

به گزارش شهر سرگرمی، خبرنگارانـ استان های شمالی کشور به علت دارا بودن اقلیم خوب و زمین های حاصلخیز خاستگاه انواع خوراک ها و غذا های محلی و سنتی هستند. غذا های سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه ای هستند. خطه شمال ایران با نعمت های فراوان دارای متنوع ترین و بیش ترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر هوادار و مقوی هستند.

طرز تهیه خورش بیج بیج، غذای محبوب مازندرانی

به گزارش خبرنگاران، خورش بیج بیج یکی از غذا های سنتی و محبوب مازندارنی هاست که جزء غذا های اصلی آن ها محسوب می گردد و می توان گفت این خورش بر سر سفره مهان و در کنار بقیه غذا ها حضور ثابت و همیشگی دارد. خورش بیج بیج دستور پخت بسیار ساده ای دارد؛ بعلاوه یک غذای مفید و مقوی برای بچه ها است. در این مطلب طرز تهیه خورش بیج بیج همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه خورش بیج بیج

گوشت چرخ نموده: 300 گرم

گوجه فرنگی: 2 عدد

پیاز بزرگ: 1 عدد

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

سیب زمینی: 2 عدد

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

آب نارنج یا آبغوره: 1 فنجان

روغن: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به گوشت چرخ نموده

معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می گردد، بیش تر از مضرات آن گفته می گردد؛ اما همان طور که می دانید گوشت قرمز حاوی مقدار بالای پروتئین و برترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه ها و استحکام عضلانی بدن است. بعلاوه دارای مقدار قابل توجهی از امگا 3 و منبع غنی آهن است که برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون یاری می نماید و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B است. این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند.

همان طور که ملاحظه می کنید، گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به مقدار مناسب مصرف گردد و مصرف 1 الی 2 بار آن در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر در تهیه گوشت چرخ نموده از گوشت گوسفند استفاده می کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می گردد. توصیه می کنیم برای تهیه این خورش از گوشت چرخ نموده مخلوط گوساله و گوسفند بهره ببرید.

نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به مقدار کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.

طرز تهیه خورش بیج بیج

1 ـ ابتدا پیاز را پوست و خرد کنید. پیاز خرد شده را داخل یک قابلمه بریزید و کمی روغن به آن اضافه کنید. قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و سبک گردد؛ سپس کمی نمک و زدرچوبه به آن اضافه کنید.

2 ـ گوشت چرخ نموده را به پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گوشت کاملا باز گردد؛ سپس حدود یک دقیقه گوشت را با پیاز تفت بدهید و باز هم کمی نمک با زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید.

3 ـ گوجه فرنگی را با رنده ریز رنده کنید یا با با دستگاه میکس کنید و به قابلمه خورش اضافه کنید؛ سپس رب گوجه را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. حدود یک دقیقه صبر کنید تا گوجه و رب با هم تفت بخورند.

4 ـ در این مرحله دو لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید. ابتدا صبر کنید تا خورش به جوش بیاید؛ سپس حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم خورش با حرارت کم بپزد و به روغن بیاید. در این فاصله گاهی درب قابلمه را باز کنید و خورش را هم بزنید.

5 ـ سیب زمینی را پوست کنید وبه صورت مکعبی برش بزنید؛ سپس داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.

6 ـ ده دقیقه آخر پخت خورش آب نارنج یا آبغوره را به قابلمه اضافه کنید. وقتی خورش بیج بیج شما کاملا جا افتاد، آن را داخل ظرف سرو بکشید و سیب زمینی های سرخ نموده را روی خورش بریزید. این خورش خوشمزه را همراه با کته میل کنید، نوش جان

نکته

ـ غلظت این خورش کاملا سلیقه ای است. برخی ها خورش بیج بیج را به صورت غلیظ تر و برخی دیگر آبکی تر می پسندند؛ بنابراین مقدار آبی که به این خورش اضافه می کنید، به ذائقه شما بستگی دارد.

منبع: فرارو
انتشار: 2 شهریور 1401 بروزرسانی: 2 شهریور 1401 گردآورنده: fun30t1.ir شناسه مطلب: 2074

به "طرز تهیه خورش بیج بیج، غذای محبوب مازندرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش بیج بیج، غذای محبوب مازندرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید