شناسایی آثار و محوطه های پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی در بوئین زهرا

به گزارش شهر سرگرمی، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، فرزاد مافی سرپرست هیأت باستان شناسی با اعلام این خبر گفت: آنالیز باستان شناختی دهستان زهرای پایین از توابع بخش مرکزی شهرستان بوئین زهرا با اهدافی همانند تکمیل نقشه باستان شناسی استان قزوین، بازشناسی مکان ها و محوطه های باستانی منطقه و بعلاوه معرفی و فراهم کردن اطلاعات لازم برای تشکیل پرونده ثبتی انجام شد.

شناسایی آثار و محوطه های پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی در بوئین زهرا

او با بیان اینکه این آنالیز به صورت پیمایشی و با بهره گیری از تصاویر ماهواره ای صورت گرفت اضافه نمود: بارش های جوی و بعلاوه برودت هوا سبب کندی و ایجاد مسائل در انجام پروژه شد.

به گفته مافی ، با این حال همان گونه که انتظار می رفت و سوابق باستان شناسی منطقه هم تاکید بر اهمیت آن دارد، نواحی جنوبی دشت قزوین و ارتفاعات جنوبی آن به لحاظ مورد توجه بودن به وسیله جوامع انسانی دارای اهمیت ویژه ای بوده و هست.

این باستان شناس اظهار کرد: دهستان زهرای پایین با توجه به اینکه بخش هایی از منطقه جغرافیایی یاد شده را شامل می گردد هم از این امر مستثنی نیست.

سرپرست هیأت باستان شناسی با بیان اینکه این پروژه با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفته است گفت: طی آنالیز که به انجام رسید آثار و محوطه های مختلفی از دوران پیش از تاریخی، تاریخی و اسلامی شامل تپه، محوطه و صخره نگاره به دست آمد.

او خاطرنشان ساخت که تنوع آثار، الگو های استقراری مختلف در دشت و منطقه ها کوهستانی و بعلاوه وجود آثار باستانی از تمامی دوره های زندگی انسان، نشان از اهمیت بسزای این منطقه در ادوار گوناگون داشته است.

این باستان شناس گفت: دلایل گوناگونی وجود دارد که سبب شده این ناحیه چنین اهمیتی داشته باشد، از جمله مهمترین دلایل می توان به مواردی از قبیل وجود منابع آبی مناسب، در دسترس بودن منابع دشت و کوهستان و بعلاوه قرار گرفتن آن (دهستان زهرای پایین) در کوریدور ساوه به بوئین زهرا اشاره نمود.

مافی اضافه نمود: طی انجام پژوهش متوجه شدیم که بعضی از روستاها همان ساختار سنتی و بومی خود را حفظ نموده اند، بنابراین بر خود لازم دانستیم جهت ماندگاری این میراث برای آیندگان علاوه بر ثبت آثار باستانی به ثبت و ضبط آنان بپردازیم.

او گفت: طی این پروژه چهار اثر امروزی که دارای ویژگی های سنتی هستند مانند یک زاغه در روستای حجیب، یک واحد ساختمان سنتی در روستای آب باریک، یک آسیاب آبی در روستای آراسنج و روستای متروکه سلطان آباد ثبت شدند.

منبع: گردشبان
انتشار: 22 مرداد 1400 بروزرسانی: 22 مرداد 1400 گردآورنده: fun30t1.ir شناسه مطلب: 1708

به "شناسایی آثار و محوطه های پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی در بوئین زهرا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شناسایی آثار و محوطه های پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی در بوئین زهرا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید